Cum ne protejam de deficienta de potasiu din organism?
Potasiul reprezinta unul dintre cele mai importante elemente de care avem mare nevoie in cadrul alimentatiei noastre zilnice.
Expertii in nutritie sustin ca pe langa calciu si sodiu, potasiul reprezinta un mineral foarte important pentru ca sistemul nervos sa functioneze impecabil, iar cel muscular, inima si rinichii sa nu aiba probleme.
Potrivit medicilor, daca se constata un deficit de potasiu la un pacient, atunci consecinta ar putea sa insemne aritmii ale inimii, si, cateodata crampe musculare. Totusi, potasiul insuficient se traduce cel mai adesea printr-o stare de lipsa de energie.
O mare parte a oamenilor beneficiaza de cantitatea adecvata de potasiu in urma consumului de fructe proaspete si legume.
Nu este recomandata infometarea pentru a slabi
Daca va veti infometa, mineralele din corp vor fi tot mai putine. Trebuie spus ca infometarea nu reprezinta o solutie pentru slabit, dar nici utilizarea in mod excesiv a laxativelor care pot da dereglari ale sistemului digestiv, precum diareea.
Mai mult, cei care fac miscare zilnic au mare nevoie de cantitati mai consistente din aceasta substanta fata de persoanele mai sedentare.
Cu ajutorul medicului, este recomandat sa se consume suplimente alimentare bogate in potasiu sau o cantitate mai mare de alimente cu aceasta proprietate.
Cele mai bogate alimente in potasiu
Expertii in nutritie spun ca printre cele mai bogate alimente in potasiu se afla: carnea, pestele, caisele, avocado, banana, pepenele galben, kiwi, fasolea boabe, portocalele, laptele, cartofii, prunele, spanacul, rosiile si dovleacul.
Nutritionistii mai afirma ca exista si cateva alimente care poseda un nivel mediu de potasiu, si anume: sucul de mere, murele, broccoli, sfecla rosie, ciresele, morcovii, porumbul, vinetele sau grapefruitul.