Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti avea un sistem imunitar mai puternic?

Corpul uman poate sa aiba mari probleme, daca nu este pregatit pentru a castiga lupta impotriva agentilor patogeni reprezinta predispozitia accentuata catre infectii cronice, alergii, raceli puternice, astenii. In cazul in care nu vei lua masuri adecvate, problemele de sanatate incep sa apara tot mai des si sa va strice multe zile frumoase.

Potrivit expertilor, vei putea sa remediezi situatia prin evitarea expunerii organismului la substante toxice si la agenti de poluare, dar si prin administrarea constanta a unor medicamente, care mai mult dauneaza decat salveaza situatia in acest caz. Cum ar fi antibioticele si antiinflamatoarele.

Cresterea imunitatii

Cresterea imunitatii

Incearca sa eviti fumatul, excesul de alcool si zahar, dar si un regim de viata dezechilibrat, lipsa somnului, o alimentatie haotica, nesanatoasa.

Cum iti poti proteja sistemul tau imunitar?

Consuma patrunjel, planta bogata in vitamina C. Acesta este mai bun decat portocalele si spanacul, mai ales ca aceasta polivitamina fortifica organismul prin aportul de provitamina A, vitaminele B, K si E, prin calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofila.

In plus, contine histidina, un aminoacid care inhiba dezvoltarea tumorilor. Expertii sunt de parere ca circa 100 g de patrunjel proaspat inseamna, aproximativ, 200 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan. Este cel mai puternic furnizor de vitamine pentru corpul tau.

Specialistii spun ca dezechilibrul hormonal, stresul, anemiile, excesul de greutate se pot rezolva printr-o cura cu minunatul patrunjel. Acesta este un remediu extraordinar pentru tuse si astm. De asemenea, folosit extern, improspateaza si purifica tenul, conferind elasticitate pielii.

Mananca cat mai multe mere, pentru ca ele contin vitamina C, dar si multe fibre si au un aport caloric redus. Sunt recomandate in cazul surmenajului psihic si fizic. Ajuta si in cazurile de demineralizare, de hipertensiune arteriala, avand o actiune favorabila in starile febrile. 15 g de pectina pe zi te feresc de infarct si ateroscleroza.

De asemenea, sarurile minerale pe care le contin merele contribuie la intarirea organismului, prevenind infectiile aparatului respirator. Ajuta digestia si inlesnesc arderile in organism. Un aport de fier, cupru si zinc nu strica nimanui, iar complexul de substante antioxidante ajuta la neutralizarea substantelor cancerigene.

Mananca usturoi si ghimbir ca sa scapi de germeni

Consuma usturoi, deoarece este plin de calitati. Fiind bogat in compusi de sulf, are puternice efecte antivirale, antibacteriene, antifungice ajuta sistemul cardiovascular, tine la distanta racelile. Este cel mai la indemana antibiotic natural, cu efecte garantate in uciderea germenilor.

Usturoiul elimina problemele respiratorii, scade tensiunea arteriala si ajuta la o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Tonifiant pentru intreg sistemul, favorizeaza o buna activitate a inimii.

In plus, el tine in frau dezvoltarea tumorilor. Cu 2500 de ani in urma, medicii antichitatii il foloseau ca remediu eficient pentru tratarea bolilor de plamani si a tulburarilor circulatorii. Cercetarile il propun pe lista celor mai bune stimulente ale sistemului imunitar.

Cu toate acestea, administrarea se face cu prudenta, nu atat din pricina mirosului pe care-l degaja, cat mai ales in cazul persoanelor care au anumite afectiuni. Printre acestea, gastrita, enterita si colita de fermentatie.

Semintele de chia si-au castigat reputatia prin proprietatile extraordinare ale antioxidantilor, acizilor Omega 3, mineralelor si a proteinelor pe care le contin. Micile semincioare sunt adevarati giganti furnizori de energie si putere si contin de cinci ori mai mult calciu decat laptele.

Mai bune decat semintele de in prin continutul de Omega 3. Si decat afinele prin procentul generos de antioxidanti. Au de trei ori mai mult fier decat spanacul. Nutritionistii sustin ca sunt foarte bune atat semintele bej, cat si cele negre.

Acestea sunt usor de digerat, si depasesc de doua ori procentul de potasiu pe care-l au bananele. Ajuta la detoxifierea organismului si diminueaza excesul de greutate. In acest sens, trebuie spus ca 2 linguri de seminte aduc aportul de nutrienti de care are nevoie organismul uman.

Ghimbirul este o planta medicinala cu foarte multe beneficii: arde grasimile, stimuland metabolismul si imbunatatind circulatia sanguina.

De asemenea, inflamatiile gatului, tusea si laringita pot fi indepartate prin mestecarea unor bucati de ghimbir proaspat. Inhiba celulele de cancer prostatic. Stimuleaza activitatea somnului si are de 180 de ori mai multe enzime decat papaya, fructul exotic renumit pentru digestia proteinelor.

In plus, distruge parazitii si ouale acestora prin substanta zingibain pe care o contine si furnizeaza energie intregului organism.

Migdalele sunt extraordinar de benefice pentru ca ele contin vitaminele A, B, E, magneziul, potasiul, fierul, zincul si sulful din aceste fructe dulci-amarui ajuta la functionarea optima a organismului. Acizii Omega 3 previn complicatiile cardiovasculare, impiedicand formarea cheagurilor de sange.

Fisticul are multe fibre

Migdalele au proprietati probiotice, favorizand digestia si contin fibre si proteinele, avand o mare putere nutritiva. Cateva migdale crude consumate zilnic previn asteniile, anemiile, fortificand sistemul imunitar.

Fisticul are o cantitate optima de proteine si fibre. Acest fruct abunda in antioxidanti, in vitamine si minerale. Foarte bogat in acizi grasi monosaturati, cum e acidul oleic. „Profilul” unui sange sanatos este dependent de el, iar carotenul, vitamina E si compusii polifenolici ajuta la eliminarea radicalilor liberi.

Prin urmare, o protectie excelenta impotriva bolilor, a infectiilor si chiar a cancerului, daca este consumat insa cu moderatie si in stare proaspata.

Expertii spun ca fiecare dintre aceste alimente contribuie la reglarea, echilibrarea functionarii organismului, fiind unele dintre cele mai bune aliate ale sistemului de aparare impotriva factorilor agresori ai sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*