Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Contraindicatiile ceaiului verde

Una dintre cele mai folosite bauturi calde din intreaga lume este ceaiul verde, despre care mai toata lumea stie ca furnizeaza energie corpului uman. Totusi, expertii sustin ca ceaiul verde are uneori si efecte secundare, mai ale in cazul in care este consumat in exces.

Ca urmare a antioxidantilor pe care ii contine, bautura poate oferi un bun suport pentru prevenirea cancerului, a bolilor Alzheimer si Parkinson, accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor.

Ceaiul verde - contraindicatii

Ceaiul verde – contraindicatii

In plus, ceaiul verde ajuta in tratarea poliartritei reumatoide si a bolilor cardiovasculare si poate diminua riscul de boli de inima, de atac de cord si riscul de cancer esofagian. Planta din care se face ceaiul verde se numeste „Camellia sinensis” si reprezinta o planta care, in cazul in care este consumata in exces, poate duce la complicatii foarte grave.

Probleme de stomac

Expertii de la Universitatea din Shanghai, China, sustin ca in urma unor studii au observat ca la ceaiul verde, concentratiile mari de cofeina pot sa cauzeze crampe de stomac sau chiar diaree.

Trebuie sa stiti ca aceasta substanta, cofeina este iritanta pentru tractul digestiv, iar unele persoane sunt mai sensibile.

Agravarea simptomelor existente

In cazul in care veti bea ceai verde si aveti deja sistemul imunitar slabit, cofeina din aceasta bautura va poate agrava simptomele si poate cauza anumite dureri de cap puternice, transpiratii, precum si dureri in tot corpul.

Ficatul

Pe de alta parte, potrivit sursei citate, inca din anul 2004, planta „Camellia sinensis” este interzisa in suplimentele din Franta si Spania, mai ales ca cercetarile au evidentiat toxicitatea hepatica a ceaiului verde.

Mai multe astfel de studii au reliefat faptul ca dozele mari din aceasta planta din suplimentele alimentare pot sa cauzeze lezarea ficatului in forme variate. Persoanele care sunt un pic mai sensibile la cofeina prezintra un risc mai mare de a avea parte de niste efecte secundare grave cauzate de dozele mari: un puls neregulat, anumite dificultati de respiratie, dar si o stare de neliniste.

Trebuie spus ca iritabilitatea reprezinta un efect secundar de la dozele mari de cofeina care se gasesc in suplimente si poate cauza schimbari rapide ale starii de spirit sau alte efecte secundare.

Afectiunile cardiovasculare

Conform specialistilor, cei care au probleme cu afectiunile cardiovasculare sau hepatice ar trebui sa evite ceaiul verde sau sa limiteze consumul. De asemenea, femeile insarcinate trebuie sa fie atente la cat de mult astfel de ceai consuma zilnic. In cazul hepatitei virale, ceaiul verde sau suplimentele cu catechine trebuie consumate doar cu avizul unui medic specialist.

Pentru persoanele care sufera de anemie, glaucom sau osteoporoza, se recomanda consumul de ceai verde sau de capsule, insa numai dupa ce a fost consultat un medic specialist.

Pana in acest moment nu au fost efectuate studii in privinta efectelor ceaiului verde asupra copiilor. Ca atare, cei mici ar trebui sa nu il foloseasca pana la momentul aparitiei unor informatii stiintifice care sa arate faptul ca acesta nu este daunator pentru organism.

Insomnie, slabire, anxietate

Consumat alaturi de efedrina, ceaiul verde poate produce insomnie, scadere in greutate, anxietate si tremuraturi!

In timpul unor studii s-a mai constatat ca substantele din ceaiul verde au capacitatea de a interactiona cu anumiti compusi activi care sunt prezenti in medicamente si pot diminua efectele acestora sau chiar cauza diferite. Trebuie neaparat ca in cazul in care urmati un tratament sa intrebati medicul daca puteti consuma ceai verde.

S-a mai observat ca ceaiul verde poate scadea efectele adenozinei, medicament ce stabilizeaza ritmul cardiac, este capabil sa reduca efectele sedativelor si medicamentelor folosite pentru scaderea tensiunii arteriale si nu este indicat persoanelor ce urmeaza un tratament cu anticoagulante.

Daca cumva este consumat alaturi de efedrina, ceaiul verde poate produce insomnie, scadere in greutate, anxietate si tremuraturi. In cazul in care este baut alaturi de medicamente ce se utilizeaza in scopul tratarii depresiei, ceaiul verde poate produce o crestere mare a tensiunii arteriale numita criza hipertensiva, arata portalul Health24.com.

Pe de alta parte, specialistii mai spun ca pastilele anticonceptionale majoreaza timpul pe care cofeina il petrece in corpul uman, astfel prelungind efectele acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*