Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Care este motivul adevarat pentru care consumam prea mult vin?

In momentul in care consuma alcool, oamenii au tendinta de a exagera si de a nu fi atenti la cantitatea pe care o pun in pahar.

Potrivit datelor unui studiu, savantii au descoperit faptul ca forma, marimea si locul unde se afla un pahar de vin pot afecta cantitatea pe care o consumi.

Consumul de vin

Consumul de vin

Oamenii de stiinta de la universitatile Iowa State si Cornell, SUA, sustin ca unii dintre consumatorii de vin beau mai mult decat se recomanda, tocmai din aceasta cauza.

Studiu consum de vin

In cadrul studiului mentionat, expertii le-au cerut oamenilor sa isi puna in pahar o cantitate normala de vin.

Participantii la acest studiu si-au pus insa in pahar cu 12% mai mult vin decat ar fi cerut eticheta, luandu-i prin surprindere pe oamenii de stiinta.

Mai mult, in momentul in care participantii la studiu au tinut paharul in mana pentru a turna vin in el, au pus o cantitate mai mare.

Contrastul – o problema a consumului de vin

Expertii mai spun ca un alt factor care poate duce la exces este contrastul dintre culoarea paharului si cea a vinului.

Potrivit spoecialistilor, un vin de culoare alba, care este turnat intr-un pahar transparent a fost cu 9% mai mult decat cantitatea de vin rosu pe care ei au pus-o in acelasi pahar transparent.

Specialistii recomanda consumul vinului in pahare inguste, iar bautura sa fie turnata atunci cand paharul este asezat pe masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*