Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de putin dorm europenii si cu ce fel de consecinte?

Potrivit expertilor, numarul insuficient de ore de somn pe care oamenii le dorm in fiecare noapte reprezinta o problema de interes global cu consecinte grave asupra corpului uman.

Consecinte somn putin

Consecinte somn putin

Conform datelor unei cercetari efectuate recent, de pilda, cetatenii din Marea Britanie dorm foarte putin. Astfel, circa 65% dorm in medie 6 ore si 27 de minute pe noapte, conform unui sondaj realizat de compania hoteliera „Travelodge“. Expertii sunt de parere ca asta inseamna cu 30 de minute mai putin decat pragul minim al recomandarii care spune ca un adult trebuie sa doarma cel putin sapte ore pe noapte, noteaza BBC.

Atentie la mai putin de 7 ore de somn pe noapte

Persoanele care dorm mai putin de sapte ore pe noapte se supun unor riscuri de sanatate destul de grave, de la probleme de inima si pana la risc de cancer.

In 2009, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a adunat date din cele 30 de natiuni membre pentru a analiza cum se foloseste timpul liber, inclusiv cat de multe ore dorm indivizii.

Chinezii dorm cele mai multe ore in fiecare noapte

Potrivit analizei OCDE, cetatenii Chinei sunt cei care dorm cel mai mult, cu peste noua ore de somn inregistrate ca medie pe cetatean – 542 de minute.

Somnul este incurajat in China, motiv pentru care se poate dormi oricand si oriunde. Expertii sustin ca imediat dupa China urmeaza Franta, o alta tara „odihnita” in care cetatenii dorm, in medie, aproape noua ore pe noapte – 530 de minute.

Specialistii au mai observat ca japonezii au cele mai putine ore de somn inregistrate: numai sapte ore si 14 minute de somn in fiecare noapte, adica in jur de 434 de minute. Din 1970, media de somn a japonezilor se afla intr-o continua diminuare, iar folosirea internetului contribuie semnificativ la aceasta tendinta. In ciuda faptului ca locuitorii Americii de Nord sunt considerati foarte activi si surmenati, ultimele statistici sugereaza, insa, ca cetatenii SUA dorm, in medie, circa 507 minute in fiecare noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*