Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de buna este clorofila pentru sanatatea corpului tau?

Clorofila reprezinta un compus chimic care provine din diferite plante. Clorofila absoarbe lumina si o utilizeaza in scopul producerii de energie.

Clorofila

Clorofila

Beneficii clorofila

Expertii sunt de parere ca ea este cea care ofera plantelor culoarea verde. Clorofila are mai multe beneficii uimitoare pentru sanatate, fiind un alcalinizant al organismului.

In urma studiilor s-a observat ca mecanismul de protectie al clorofilei face ca aceasta sa izoleze carcinogenii de la nivelul tractului gastrointestinal pana in momentul in care acestia sunt respinsi de organism.

Potrivit medicului Michael T. Simonich de la Institutul Linus Pauling, s-a constatat ca aceasta substanta ofera suport pentru combaterea cresterii celulelor canceroase.

Clorofila are o actiune asemanatoare unui antioxidant la nivelul corpului uman.

Clorofila formeaza un complex cu agentii cancerigeni care sunt absorbiti lent la nivelul organismului, precum semintele oleaginoase, nucile si cerealele contaminate, produsii toxici din carne si carcinogenii din aer rezultati ca urmare a poluarii, asa incat organismul elimina acesti complecsi prin fecale, ajutand la prevenirea cancerului.

Acest aspect se realizeaza odata cu blocarea metabolismului compusilor chimici procarcinogeni, respectiv cei care denatureaza ADN-ul. Specialistii sunt de parere ca prin prevenirea alterarii ADN-ului, cresterea celulelor canceroase este inhibata.

Clorofila in organism

Profesionistii va recomanda sa va mancati salata inainte de consumul oricarui aliment cu efecte cancerigene. Acestia sustin ca in cazul in care clorofila este asimilata dupa ce ati mancat asemenea produse, multe avantaje nu vor fi obtinute mai ales ca substantele cancerigene au fost ingerate si asimilate.

Expertii ne anunta ca daca vom include in meniu cantitati mai mari de clorofila, vom fi protejati fata de alte substante cancerigene.

Actiunea antioxidanta a clorofilei poate diminua riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Expertii spun ca aceasta substanta oxigeneaza sangele, mai ales ca se stie faptul ca celulele canceroase nu se pot dezvolta in medii care contin oxigen.

Clorofila pune la dispozitia corpului uman magneziu si ajuta sangele in transportul intregii cantitati necesare de oxigen catre toate celulele.

S-a observat ca aceasta substanta imbunatateste starea de sanatate a sistemelor circulator, digestiv, imunitar, oxigeneaza si contribuie la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii.

In plus, ea are un efect puternic de detoxifiere a organismului si contine multe enzime care stimuleaza intinerirea acestuia.

Clorofila are multi aminoacizi si elimina toxinele de la nivelul ficatului si imbunatateste functia hepatica, regleaza nivelul de calciu si alcalinizeaza organismul. Este un foarte bun antiinflamator, avand proprietati de vindecare a ranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*