Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceai pentru problemele prostatei

Zmeurul reprezinta un arbust care creste in tara noastra si care prezinta tulpini drepte, cu ghimpi sub forma de ace si care face parte din familia Rosaceae. Frunzele de zmeur sunt verzi pe fata superioara si de culoare alba pe cea inferioara. Potrivit expertilor in fitoterapie, aceste frunze se utilizeaza la preparea de ceaiuri medicinale, fiind recomandate pentru tratarea durerilor menstruale.

Ceai pentru prostata

Ceai pentru prostata

Florile zmeurului sunt de culoare alba si reprezinta o sursa importanta de nectar pentru albine. La acest arbust, fructul se numeste zmeura, are culoarea rosie si un gust acrisor.

Conform specialistilor, din aceste fructe de zmeura se extrage xilitolul, un indulcitor artificial utilizat pentru prevenirea cariilor dentare. In medicina naturista, de la acest arbust se folosesc si frunzele si fructele.

Expertii sustin ca fructul de zmeur este bun pentru tratarea unor afectiuni precum:

  • reumatismul, 
  • diabetul, 
  • constipatia sau 
  • guta.

In cazul in care suferiti de prostata, expertii recomanda sa utilizati pentru tratament ceaiul care se prepara din frunze de zmeur, acesta fiind un remediu foarte bun, cand este folosit in aceasta directie.

Gelatina de zmeura, buna pentru combaterea efectelor hipertensiunii

In plus, in cazul in care aveti probleme medicale precum pojarul, febra infectioasa sau inflamatiile urinare, puteti sa folositi un sirop care se poate obtine din fructele de zmeur si coacaze.

In acest caz, se pot administra cate doua cani de ceai din frunze de zmeur pe zi, timp de cel putin 15 zile. Potrivit specialistilor in fitoterapie, ceaiul de frunze se mai foloseste si pentru combaterea efectelor nocive ale gastritelor, ulcerului gastric, enterocolitei, racelilor si bronsitelor.

Pentru efectuarea unui tratament al cirozei, afectiunilor renale si cardiace, hipertensiunii si arterosclerozei, specialistii recomanda gelatina din zmeura.

Expertii sustin ca pentru a va prepara o astfel de gelatina, aveti nevoie de 250 de grame de fructe de zmeura, afine, capsuni, care se vor stoarce. Sucul din fructe il puneti deoparte, iar resturile se vor fierbe in circa 50 ml de apa.

In aproximativ 50% din amestecul fierbinte se vor dizolva 2 foi de gelatina si se va amesteca bine. Amestecul mentionat se toarna intr-un vas si este pastrat la loc racoros.

Expertii mai spun ca puteti sa va preparati singuri o spuma din zmeura cu gris, care se poate folosi pentru tratarea insuficientei cardiace, bolilor infectioase, ulcerului si rectocolitei hemoragice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*