Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ceaiul de crusin impotriva constipatiilor cronice

Crusinul este un arbust care creste in Romania si se mai numeste popular si patachina. Acest arbust poate ajunge pana la inaltimea de 1-3 m si creste in zonele de deal si munte, pe malurile apelor si in diverse cranguri.

Crusinul

Crusinul

Potrivit expertilor, crusinul are frunze de culoare verde-inchis, iar fructele sunt situate mai multe pe aceeasi codita, sunt sferice si au pana la 8 mm in diametru.

Scoarta si tulpina prezinta niste pete mici, ovale, albe sau alb-cenusii. Crusinul contine substante precum antracenozidele, gluco-frangulozida si frangulozida si este apreciat drept un bun laxativ si purgativ. Expertii spun ca de la acest arbust se foloseste in scop curativ scoarta.

Potrivit specialistilor in fitoterapie, aceasta scoarta a crusinului se recomanda pentru tratamentul unor afectiuni precum constipatiile cronice si prevenirea hepatitei.

Se poate folosi ca si pulbere in scopul de purgativ si laxativ. In acest sens se vor lua casete de 1-3 gr pe zi, iar actiunea laxativa are loc la circa 10 ore de la administrare.

Se prepara un decoct dintr-o lingura de coaja de crusin, care se va opari in circa 250 ml de apa.

Amestecul se va fierbe la foc mic aproximativ o jumtate de ora si se va filtra cat este fierbinte. Pentru a avea efectul scontat, ceaiul se va consuma seara, inainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*