Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce contin vaporii de la o tigara electronica?

Expertii spun ca cei care stau in preajma unei persoane care foloseste tigara electronica sunt expusi la nicotina, dar nu si la alte substante chimice care se gasesc in fumul de tutun, ne demonstreaza un studiu.

Potrivit specialistilor, tigarile electronice produc vapori care contin nicotina si care pot fi inhalati.

Vapori tigara electronica

Vapori tigara electronica

Cercetatorii si autoritatile s-au intrebat daca tigarile electronice sunt un ajutor de renuntare la fumat sau pot atrage mai multi tineri spre fumat, precum si ce efecte au asupra sanatatii.

„Exista dezbateri publice in curs de desfasurare daca tigarile electronice ar trebui sa fie permise sau interzise in spatiile publice ,” a declarat co-autorul studiului, Maciej Goniewicz, pentru BBC.

Goniewicz este un cercetator al cancerului la Department of Health Behavior, la Roswell Park Cancer Institute, in Buffalo, New York.

Ce alte substante mai contin tigarile electronice?

„Tigarile electronice contin cantitati variabile de nicotina si unele urme de substante toxice. Dar se stiu foarte putine in ce masura persoanele din exterior pot fi expuse la nicotina si alte substante chimice in situatiile in care acestea sunt prezente in aceeasi camera cu utilizatori de tigari electronice”, a spus Goniewicz.

Expertul impreuna cu colegii sai au realizat doua studii de expunere pasiva la vaporii de tigara electronica intr-un laborator.

Concluzia cercetatorilor a fost ca expunerea la nicotina este mai mica in comparatie cu expunerea la fumul de tutun. Se stie ca nicotina este relativ mai sigura in comparatie cu alte substante toxice periculoase din fumul de tutun, mai spun specialistii.

Ceea ce am descoperit este faptul ca non-utilizatorii de tigari electronice ar putea fi expusi la nicotina, dar nu si la alte substante toxice, atunci cand acestia sunt in imediata apropiere cu utilizatorii de tigara electronica,” a adaugat Goniewicz.

Un raspuns pentru Ce contin vaporii de la o tigara electronica?

  1. Tigara electronica Răspunde

    7 septembrie 2015 la 15:58

    cam greu sa fie expusi cei din jur la nicotina pentru ca vaporii dispar in cateva secunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*