Cum poti folosi lamaile pentru sanatatea si frumusetea ta?
Cuprins:
Lamaia reprezinta o importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada a anotimpului rece.
Proprietatile lamailor
Ea nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, deoarece este un bun
- bactericid,
- diuretic,
- remineralizant,
- antireumatic,
- antiseptic,
- tonic cardiac,
- astringent,
- hipotensiv,
- antiscleros.
Iarna, cand sunt variatii mari de temperatura, lamaia tine raceala la distanta, combate infectiile, febra, varicele, astenia, sinuzita, otita.
Vitamine prezente in lamaie
In compozitia lamaii se gasesc din belsug vitaminele C si B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon. Vitamina C, bine reprezentata in compozitia fructului galben, stimuleaza imunitatea organismului.
Persoanele care consuma zilnic lamai se imbolnavesc mai rar, iar raceala si gripa le ocolesc.
Daca ai racit, lamaia te vindeca
Impotriva durerilor din gat, prepara un amestec din doua parti apa, de izvor sau plata, usor incalzita, sau ceai de galbenele, si o parte zeama de lamaie si fa gargara. Acelasi amestec poate fi folosit pentru spalari bucale in caz de parodontoza ori tartru.
Daca ai probleme cu nasul, invata sa iti prepari acasa picaturile de pus in nas. Amesteca doua lingurite de ceai de galbenele si o lingurita de suc de lamaie si ai portia de picaturi pe o zi intreaga.
Oprirea sangerarilor
Trebuie sa mai stii ca lamaia este astringenta, opreste sangerarile. Daca-ti curge sange din nas sau ai o rana sangeranda, foloseste tampoane de vata inmuiate in suc de lamaie. Ustura, dar sangerarea se opreste imediat si rana nu se va infecta.
Scaderea tensiunii si mentinerea colesterolului in limite normale
Expertii mai spun ca lamaia este de un real folos fumatorilor inraiti care au nevoie zilnic de mai multa vitamina C decat celelalte persoane. Ea scade tensiunea si tine colesterolul in limite normale. De asemenea, lamaia este folosita de mult timp ca remediu in guta si reumatism, sucul fiind un bun diuretic si antibacterian.
In cazul in care vrei sa te bucuri de binefacerile sucului de lamaie, pentru sanatate sau frumusete, atunci preparati-l acasa, deoarece cel din comert contine aditive si alte produse nesanatoase.
Bineinteles, tot ce-ti trebuie este un storcator de citrice pe care il gasesti la orice raion de menaj.
Sucul de lamaie pentru respiratie
Trebuie sa mai stii ca sucul de lamaie improspateaza respiratia. Gargara cu suc de lamaie indoit cu apa elimina mirosul neplacut al gurii. In acelasi scop, obisnuieste-te ca in apa de baut sa pui intotdeauna cativa stropi de zeama de lamaie.
O piele mai fina
Expertii mai sunt de parere ca lamaia are calitatea de a-ti catifela pielea, asa ca, incearca sa freci zonele mai aspre ale pielii, coatele, genunchii, calcaile cu lamaie si vei fi uimita de rezultatele obtinute.
Protectia unghiilor
Sucul de lamaie albeste si curata unghiile ingalbenite. Baga degetele in suc de lamaie timp de cinci minute si apoi spala-te pe maini cu apa din abundenta.
Lamaia pentru par
Daca ai un par mai rebel, mai neascultator si, la o anumita ocazie, vrei sa stea intr-un anume fel, atunci foloseste sucul proaspat de lamaie. Da-i parului forma dorita si apoi usuca-l. Nici nu se poate un fixativ de par mai bun, mai natural.