Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Studiu: Cum ajuta cofeina la diminuarea riscului de cancer?

Cafeaua reprezinta o bautura consumata cu placere de miliarde de oameni de pe planeta, mai ales pentru faptul ca aduce numeroase beneficii corpului uman. Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Lund au mai descoperit un beneficiu important al cafelei.

Cafea - beneficii cancer

Cafea – beneficii cancer

Savantii au monitorizat starea a circa 600 de pacienti cu cancer de san pentru un interval de circa cinci ani. Cercetatorii au aflat ca maxim doua cesti de cafea pe zi impiedica revenirea cancerului. Cofeina in combinatie cu tamoxifenul, un medicament folosit in scopul tratarii cancerului de san, are un efect maxim contra cancerului de san.

Deocamdata, expertii inca nu stiu detalii mai multe despre aceasta interactiune a substantelor mentionate, insa cercetarile se afla in plina derulare.

Ce spun specialistii despre cofeina?

„Nu stim exact cum interactioneaza cafeaua cu tratamentul dar potrivit unei teorii, cafeaua activeaza tamoxifenul si il face mai eficient“, a precizat dr. Maria Simonsson, coordonatorul studiului.

De asemenea, alte cercetari au asociat consumul de cafea cu diminuarea dezvoltarii cancerului de san. Specialistii au dovedit ca unul dintre efectele cofeinei este de a impiedica dezvoltarea tumorilor canceroase.

De exemplu, savantii de la Harvard Medical School au descoperit ca reprezentantele sexului frumos care consuma trei sau mai multe cesti de cafea pe zi isi scad riscul de cancer de piele cu o cincime fata de celelalte femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*