Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile piperului negru

Piperul negru este unul dintre cele mai cumparate condimente in intreaga lume. Efectul pe care el il poate avea asupra sanatatii organismului este cu adevarat remarcabil.

Beneficiile piperului negru

Beneficiile piperului negru

Acest tip de piper provine din sudul Indiei si este intens folosit in domeniul gastronomic. In trecut, undeva in anul 1.200 inainte de Hristos, egiptenii il foloseau pentru a-si imbalsama mortii.

De pilda, persanii, arabii, romanii si europenii il considerau un bun foarte pretios datorita calitatii lui de a da gust mancarii.

In medicina traditionala, piperul negru e folosit de 5.000 de ani, fiind recomandat impotriva unor probleme ca:

  • tusea,
  • raceala si
  • gatul inflamat.

Nutritionistii spun ca boabele lui pot fi folosite pentru tratarea indigestiei si afectiunilor cardiace. In plus, el este eficient inclusiv impotriva insomniei si chiar a durerilor de dinti.

Piperina este compusul care ii da acestui condiment gustul deosebit. Pastrarea lui se face in cele mai bune conditii atunci cand piperul este tinut intr-un loc rece, uscat si ferit de razele directe ale soarelui.

De asemenea, gustul cel mai bun este obtinut atunci cand piperul e macinat direct deasupra hranei consumate.

Condimentul contine multe alte substante cu actiune benefica asupra organismului uman. Piperina accelereaza arderea caloriilor in corp, avand proprietati antioxidante si antiinflamatoare. In plus, ea mareste absorbtia vitaminelor B si a seleniului in corp.

In plus, unele pastile facute din plante contin in mod special piperina, astfel incat substantele din ele sa fie absorbite mai bine.

Cu toate acestea, o asemenea substanta are si capacitatea de a irita anumite organe, in cazul consumului excesiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*