Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile curmalelor

Curmalele sunt niste fructe considerate adevarate surse de sanatate si energie, datorita nutrientilor continuti, necesari pentru buna functionare a organismului. Acestea sunt prea putin cunoscute si consumate la noi si asta mai ales din lipsa de informare.

Beneficiile curmalelor

Beneficiile curmalelor

Care parte a curmalelor este plina de vitamine?

Pojghita aceea subtire care inveleste pulpa fructului contine toate vitaminele, cu exceptia celor de tipul E si H, si o cantitate mare de microelemente, printre care fier, fosfor, cupru, magneziu, calciu, potasiu si mangan, de aceea nu trebuie inlaturata.

Expertii in nutritie spun ca fluorul din compozitia curmalelor protejeaza dintii de carii, iar seleniul scade riscul cancerului si pe cel al afectiunilor cardiace, intarind sistemul imunitar.

Inca din antichitate s-a observat efectul purgativ al acestor fructe, mici, precum prunele noastre, gustoase si foarte dulci, cercetarile de azi nefacand altceva decat sa confirme ceea ce se stia de mii de ani.

Curmalele rezolva problemele de digestie

Celuloza din compozitia curmalelor solutioneaza problemele de digestie si curata tractul gastro-intestinal, protejandu-ne astfel de unele forme de cancer.

Curmalele nu ingrasa

Desi sunt foarte dulci, curmalele au putine calorii, deci nu ingrasa, asa ca pot fi consumate in loc de bomboane si fara teama de persoanele care vor sa-si pastreze greutatea normala. Atunci cand ti-e pofta de dulciuri, mai ales in momentele de tensiune si stres, ia cateva curmale, in loc de ciocolata sau bomboane.

Sunt un adevarat energizant

Curmalele sunt energizante, de fapt, liderul fructelor uscate, si nu fac rau precum bauturile dulci.

Curmalele – Cea mai buna hrana pentru creier

Fructoza si glucoza din compozitie, cat si vitaminele din grupul B fac din curmale cea mai buna hrana pentru creier, de aceea se recomanda consumul acestor fructe elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de teze si examene, dar si persoanelor ocupate zi de zi cu munca intelectuala.

Imunitate de fier cu ajutorul curmalelor

In sezonul rece, cand organismul are nevoie de o imunitate puternica, sa se poata impotrivi virusurilor si microbilor si sa tina piept infectiilor respiratorii, e recomandat consumul de curmale datorita combinatiei excelente a vitaminelor A, B si C, un trio care da putere organismului.

Cele mai bune suplimente alimentare

In tarile de origine, curmalele sunt considerate cele mai bune suplimente alimentare naturale pentru femeile insarcinate si mamele care alapteaza deoarece compozitia lor diversa imbogateste laptele cu nutrientii necesari dezvoltarii sanatoase si armonioase a nou-nascutului pe care, in plus, il inzestreaza si cu o imunitate puternica.

Traiti mai mult!

Longevitatea centenarilor din tarile orientale se datoreaza consumului zilnic de curmale, spun expertii.

Cantitatea de curmale recomandata

Specialistii in nutritie recomanda cam 15 fructe pe zi si asta din cauza cantitatii prea mari de uleiuri si glucoza continute de curmale, care ar putea face rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*