Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti sa fii mai sanatos cu ajutorul iaurtului?

Rolul lactatelor in alimentatie

Stresul, principala problema a societatii contemporane, conduce la aparitia multor disfunctionalitati ale organismului, incepand de la probleme ale sistemului digestiv si pana la scaderea imunitatii organismului.

Beneficiile iaurtului

Beneficiile iaurtului

Unul dintre secretele unei vieti sanatoase este o alimentatie echilibrata si bine aleasa. Iar aici, pe langa consumul de legume si fructe, lactatele ocupa un rol foarte important. Mai multe studii arata ca iaurtul, alaturi de fructe si legume, este plasat in categoria alimentelor bogate in nutrienti, cu efecte benefice asupra sanatatii si cu putine calorii.

Pentru a face fata unei vieti solicitante trebuie sa ne mentinem o stare de sanatate buna, iar alimentatia la intamplare bogata in grasimi, sare, zahar, lipsa unui orar de masa si, in general, dezechilibrul alimentar ne afecteaza in diverse feluri si ne impiedica sa ne bucuram asa cum ar trebui de viata noastra.

O alimentatie echilibrata ne protejeaza de obezitate si consecintele sale, printre care bolile cardiovasculare si diabetul zaharat.

O alimentatie echilibrata inseamna atat evitarea exceselor alimentare, cat si a carentelor. Iar aici putem vorbi de o dieta din care iaurtul sa fie o componenta nelipsita. Consumul zilnic de iaurt are o serie de efecte pozitive asupra sanatatii noastre.

Beneficiile consumului de iaurt

Iaurtul si calciul

Iaurtul este unul din alimentele ale caror efecte pozitive sunt multiple si de lunga durata. In timp, deficitul de calciu duce la aparitia osteoporozei si a fracturilor osteoporotice, din cauza ca este afectata densitatea osoasa.

Pentru completarea aportului de calciu, specialistii recomanda consumul unui pahar de iaurt in fiecare zi, masura care, alaturi de exercitii fizice si o alimentatie echilibrata, ajuta la mentinerea unei bune densitati osoase.

Obezitatea

Iaurtul ne ajuta si in lupta impotriva obezitatii. Consumat zilnic, in cadrul unei diete controlate caloric, acesta contribuie la pierderea in greutate, mai ales in zona abdomenului, unde se acumuleaza o cantitate mare de tesut adipos.

Solutia de reechilibrare dupa mese copioase

Iaurtul este un aliment usor, placut, racoritor, potrivit pentru orice moment al zilei si o solutie de reechilibrare dupa o masa copioasa.

Recomandat in tulburari digestive

Un iaurt pe zi ca parte a unei alimentatii echilibrate tine departe de tine: deficitul de calciu, osteoporoza, obezitatea, tulburarile functionale digestive.

Iaurtul este un aliat important pentru sanatatea digestiva, datorita calciului si bacteriilor lactice vii care contribuie la echilibrul florei intestinale.

Flora intestinala are roluri multiple in organism, inclusiv cel de aparare contra bacteriilor patogene ingerate odata cu hrana sau apa.

Sursa naturala de proteine

Iaurtul reprezinta o sursa naturala de proteine cu valoare nutritiva inalta, care asigura organismului toti cei noua aminoacizi esentiali, contribuind astfel la mentinerea si dezvoltarea tesuturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*