Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Beneficiile secarei

Una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale este secara, planta originara din Asia de Sud si Asia Mica, unde creste in culturile de grau.

Secara are o radacina dezvoltata, iar florile cresc cate 2-3, formand spice. Inflorirea plantei se produce in lunile iunie si iulie, deschiderea florilor avand loc in orele diminetii.

Beneficii secara

Beneficii secara

Secara pentru enterita

Secara este foarte buna atunci cand este consumata sub forma de faina. Daca veti folosi faina de secara, otet, 2 oua, lamaie, piper negru si pacura va rezulta un amestec care se poate utiliza in cataplasme pentru enterita.

Beneficii secara – hemoroizi

De asemenea, trebuie spus ca in vechime boabele de secara prajite si rasnite se puneau cataplasme pentru hemoroizi. Secara are un rol important in medicina naturista, aceasta planta avand un rol de purificator sangvin pentru ca stimuleaza circulatia si previne rigiditatea arterelor.

Beneficiile secarei – ateroscleroza, hipertensiune arteriala

Printre afectiunile care se pot trata cu ajutorul secarei se afla hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, hemoroizii, hipervascozitatea sangvina si infarctul miocardic.

Beneficii secara in sarcina

De asemenea, expertii in fitoterapie recomanda secara sub forma de extract pentru a stopa sangerarile si pentru stimularea contractiilor uterine datorita histaminei si alcaloizilor care actioneaza fibrele musculaturii netede ale uterului. In cazul femeilor, acest remediu este utilizat in caz de bufeuri de caldura, leucoree, menopauza si menstruatie dificila.

Secara previne scleroza

Nutritionistii mai spun ca secara verde si incoltita are efect de calmant al starilor de excitatie cerebrala si previne scleroza.

Semintele de secara – energizante

In plus, semintele de secara sunt energizante, remineralizante, dar si laxative. Ele calmeaza colicile abdominale, ajutand tranzitului intestinal in caz de constipatie, enterita si inflamatii gastro-intestinale.

Potrivit specialistilor, aceasta planta are rolul unui fortifiant pentru organism si ajuta in tratamentul unor afectiuni precum diabet, hepatita cronica, hernie, negi, panaritiu, pneumonie, sedentarism, supuratii sau tuberculoza ganglionara.

Printre modalitatile de utilizare se numara multe variante. Este bine de stiut ca produsele naturale din secara trebuie sa fie folosite numai preparate in farmacii si fabrici de medicamente pentru ca pot provoca intoxicatii care sunt greu de contracarat. De pilda, specialistii sunt de parere ca painea de secara se poate consuma zilnic pentru tratarea tuturor afectiunilor interne.

De asemenea, faina se poate folosi impreuna cu 250 ml apa, care se lasa pentru opt ore la temperatura camerei. Amestecul obtinut se va strecura si se pot consuma in cursul unei zile 3 astfel de cani, pentru tratarea afectiunilor descrise anterior.

Secara in constipatie, boli renale si cardiace

In plus, un alt efect benefic este cel al semintelor incoltite, care se utilizeaza pentru constipatie, boli renale si cardiace. Mladita verde din secara se poate folosi dupa ce a fost bine maruntita si trecuta prin masina de carne. Se vor consuma cate 2-4 lingurite de 3 ori pe zi, impreuna cu putina miere, cu exceptia celor care sufera de diabet.

Daca vreti sa faceti o cura cu o solutie de secara, trebuie sa puneti la macerat semintele care au fost lasate la incoltit.

Acestea vor fi trecute prin storcatorul de fructe cu putina apa. Acest demers se va face de 2 ori pentru a scoate tot ce contin acestea. Amestecul se pune apoi intr-o sticla la rece cu putin alcool alimentar la suprafata si se va consuma un asemenea preparat cate o lingurita de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de mesele principale.

Acest amestec este recomandat pentru afectiunile interne, mai sustin expertii in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*