Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatoase sunt midiile pentru corpul tau?

Midiile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe de mare. Acestea, alaturi de languste, homari, crabi, sepii, caracatite si alte fructe de mare, sunt considerate delicatese, fiind consumate in Asia, mai ales in China, datorita unor calitati medicinale de exceptie.

Beneficii midii

Beneficii midii

Carnea de midii – sursa de proteine

La aceste fructe de mare carnea molustei este considerata medicament, fiind utilizata mai ales in boli oncologice, cardiovasculare, oculare, ginecologice. Carnea de midii reprezinta o buna sursa de proteine si fosfatide, care au un efect benefic asupra activitatii ficatului.

Ce contin midiile

Midiile contin multi acizi grasi polinesaturati, substante care majoreaza activitatea creierului si au rol benefic asupra vederii. In plus, carnea de midii contine un numar mare de microelemente, printre care cupru, cobalt, iod, mangan, zinc, aminoacizi si vitaminele PP, B1, B6, B2, E, si D. Iata doar cateva dintre beneficiile midiilor.

Midiile – beneficii pentru sanatate

Midiile pot sa previna afectiunile cancerigene, cel putin asa sustin specialistii. Acest lucru se petrece ca urmare a faptului ca ele contin seleniu, iar acest mineral are un rol de antioxidant si poate proteja contra bolilor cardiace si a cancerului de prostata, fiind recomandat mai ales barbatilor.

Aceste fructe de mare pastreaza inima sanatoasa, datorita faptului ca ele contin niste acizi grasi esentiali cu efecte benefice asupra sanatatii inimii si vaselor de sange in special. De asemenea, aceste grasimi bune care diminueaza nivelul colesterolului in sange, prezinta un efect antiinflamator, antihipertensiv, dar si ajuta la imbunatatirea functiilor inimii si dezvoltarea creierului.

Midiile au capacitatea de a vindeca tusea expectoranta si durerile gastrice

Midiile se inscriu printre alimentele care au un continut extrem de bogat in fier si in cupru. Specialistii spun ca organismul uman are nevoie zilnic de 1 mg fier, acesta fiind un element extrem de important, care intra in compozitia sangelui.

Trebuie spus ca sursele cele mai bogate in fier sunt alimentele de origine animala, in special in carne, acolo unde se gaseste fierul hemic, usor absorbabil. Totusi, fata de fierul de origine vegetala, acesta nu are nevoie de un alt element, spre exemplu vitamina C, pentru a fi asimilat. Midiile contin cea mai mare cantitate de fier hemic, scrie sursa citata. Midiile pot sa scada durerile oculare.

Expertii spun ca degenerescenta maculara, importanta cauza de orbire in randul persoanelor varstnice ar putea fi prevenita prin consumarea unei portii de stridii sau midii de cel putin doua ori pe saptamana. Acestea contin zinc, care impiedica pierderea progresiva a vederii.

MIdiile reprezinta o sursa excelenta de vitamina E, care ofera un bun suport daca vreti sa va mentineti acuitatea vizuala. Trebuie spus ca la aceste fructe, carnea proaspata a midiilor are si efect decongestionant, fiind folositoare in tratarea unor dureri locale, eczema, edem, hematoame provocate de lovituri, dar si in caz de congestie a globilor oculari.

In urma unor cercetari, s-a observat ca midiile de apa sarata pot sa aiba o actiune directa asupra stomacului si aparatului urinar. Specialistii sunt de parere ca un consum regulat de carne de scoici este medicamentul-minune pentru tratarea ulcerului gastrointestinal.

Midiile au capacitatea de a vindeca tusea expectoranta si durerile gastrice, mai ales ca cochilia lor si a scoicilor reprezinta substanta de baza pentru un leac natural, inventat tot de chinezi. In vechime, acestia aveau obiceiul sa coaca carapacele acestor moluste si apoi le macinau foarte fin. In cazul celor de apa dulce, indepartau pelicula inchisa la culoare de la suprafata cochiliei.

In zilele noastre, aceasta pulbere, obtinuta dupa procedeul chinezesc, se regaseste in farmacii si in magazine naturiste sub forma de pilule si comprimate combinate. Praful carapacelor este indicat in diabet, tuse expectoranta, dureri gastrice.

Un raspuns pentru Cat de sanatoase sunt midiile pentru corpul tau?

  1. vp Răspunde

    15 martie 2015 la 14:04

    Nu-i asa ca nu conteaza cuvantul Domnului care spune ca nu avem voie sa mancam taratoarele pamantului si nici “fructele de mare”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*