Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de sanatoasa este loboda pentru organismul tau?

Una dintre plantele care cresc primavara si care ne aduce, printre altele, o multime de vitamine si alti antioxidanti este loboda. Aceasta reprezinta o planta mai putin folosita, si potrivit expertilor, oarecum subestimata fata de calitatile si proprietatile sale de ordin terapeutic, dar si a gustului sau bun.

Loboda seamana sub aspectul compozitiei cu spanacul, astfel incat ea contine si cantitati insemnate de vitamina K si de fier, substante care au rolul de a majora rezistenta vaselor sanguine si de a diminua riscul producerii unui accident vascular.

Beneficii loboda

Beneficii loboda

Loboda este sanatoasa, deoarece contine cantitati insemnate de vitamina C. Aceasta planta contine circa 120-140 mg de vitamina C la fiecare 100 de grame, asa ca este astfel de circa doua ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina.

Daca vreti sa valorificati mai bine acest continut bogat de vitamina C, expertii va recomanda sa utilizati loboda mai mult in salate si mai putin la prepararea ciorbelor.

Aceasta planta detine proprietati diuretice accentuate, avand un usor efect laxativ si poate sa va curete sangele de toxine.

Loboda face bine siluetei tale!

Potrivit specialistilor in domeniul nutritional, prin toate aceste caracteristici loboda este foarte utila in curele de detoxifiere. In plus, loboda contine pigmenti antioxidanti care ajuta organismul sa se regenereze si este un foarte bun remineralizant.

In cazul in care vei manca in fiecare zi loboda, silueta ta nu va avea de suferit. Corpul tau se va remineraliza si vitaminiza foarte rapid si te vei simti mai energic.

Aceasta planta este bogata in saruri minerale si foarte saraca in calorii. Nutritionistii recomanda sa mancati zilnic cate o portie de ciorba de loboda sau o salata cu ceapa verde, loboda si rosii.

Expertii spun ca loboda mai este recomandata si pentru tratarea afectiunilor hepatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*