Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Calitatile uimitoare ale coacazelor negre

Unele dintre fructele de padure cu calitati uimitoare pentru sanatatea umana sunt coacazele negre. Ele au capacitatea de a detoxifia organismul, de a regla activitatea hormonilor, de a combate anemia, de a ajuta la regenerarea organismului si preungeste viata. Studiile efectuate in China arata ca bobitele negre au un puternic efect anticancerigen.

Coacazele negre se trag din familia saxifragaceelor, iar expertii au obsrevat de-a lungul unor teste complexe ca frunzele, fructele si uleiul extras din coacaza neagra poate vindeca o multime de afectiuni datorita bogatiei compusilor sai.

Coacazele negre contin vitamina C, fiind mai bogate decat kiwi sau portocala: contine intre 177 si 187mg de vitamina C la 100g de fructe. In plus, aceste fructe au antioxidanti, polifenoli care protejeaza organismul de radicalii liberi. Mai contine multe fibre, in jur de 5,5g de fibre la 100g de fructe. Daca veti consuma coacaza neagra in mod regulat vei asigura buna functionare a sistemului intestinal.

Coacaze negre beneficii

Coacaze negre beneficii

Suc de coacaze negre

Expertii in nutritie spun ca sucul de coacaze negre este foarte util pentru diverse afectiuni. Pentru aceasta, va trebui sa spalati bine coacazele negre, sa le zdrobiti cu o furculita pana devin ca o pasta, care se pune apoi intr-un tifon curat si se stoarce cu mana. Se va obtine un suc negru, care are efecte terapeutice exceptionale. Ceea ce ramane din aceste fructe dupa stoarcere poate fi folosit la dulceata, prajituri ori inghetata.

Expertii citati de portalul Health24.com spun ca sucul de coacaze negre se administreaza intern, inainte de masa cu un sfert de ora, pe stomacul gol – 6-12 linguri la adulti si 5-10 lingurite la copii, eventual cu adaos de miere.

Pentru a va procura coacaze negre uscate, va fi necesar sa culegeti mai multe fructe si sa le puneti la uscat intr-un loc bine ventilat si cu foarte multa caldura.

Siropul de coacaze negre, un elixir de sanatate pentru caile respiratorii superioare!

Se recomanda ca aceste fructe sa se expuna pe bucati de hartie, direct la soare, pana se deshidrateaza complet si devin zbarcite asemeni stafidelor. Potrivit specialistilor, din aceste fructe negre uscate se prepara prin macinare cu rasnita electrica de cafea o pudra cu efecte vitaminizante extraordinare. Siropul de coacaze negre reprezinta potrivit parintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sanatate pentru caile respiratorii superioare.

In acest sens, este recomandat sa spalati bine fructele de coacaz, sa le puneti intr-un borcan intre straturi de miere si sa le lasati timp de 60 de zile, iar mai apoi sa le filtrati printr-un tifon sau sa le consumati ca atare. Expertii sustin ca acest preparat va fi gata chiar in mijlocul toamnei, fiind un extraordinar mijloc de protectie impotriva guturaiurilor, bronsitelor si puseelor reumatice.

Ulei din seminte de coacaze

Daca vreti sa va preparati singuri un ulei realizat integral din seminte de coacaze, atunci trebuie sa stiti ca acesta se va obtine prin presarea la rece a semintelor, din care rezulta un ulei de culoare galben-verzuie bogat in acid gama linoleic, acid alpha linoleic, vitamina E, F. Acesta este un bun antiinflamator, antioxidant, antiacneic, detoxifiant, hidratant, tonic. Este bun pentru sistemul imunitar si tensiunea arteriala.

Aceste fructe sunt foarte indicate in cazuri de oboseala cronica sau suprasolicitare intelectuala. In acest scop, este bine sa beti cate 1-2 pahare pe zi, in reprize, daca nu va impacati cu gustul sau, timp de macar o saptamana.

Daca faceti eforturi intelectuale mari este recomandat in mod special siropul de coacaze negre, din care se iau 1-2 lingurite, atunci cand apar starile specifice de ameteala, somnolenta, incapacitate de concentrare.

Trebuie sa mai stiti ca siropul de coacaze negre actioneaza direct asupra agentilor microbieni, distrugandu-i si „reparand” tesuturile lezate, iar pe de alta parte, mareste pe termen lung imunitatea locala, impiedicand imbolnavirea ulterioara.

In acest sens, se vor lua pana la 8 lingurite de sirop pe zi, fara apa, inghitind extrem de lent, asa incat planta sa poata actiona la nivelul zonei afectate.

Pentru a trata bronsita, pneumonia sau tuberculoza pulmonara, sucul de coacaze negre va da rezultate extraordinare in aceasta categorie de afectiuni. Acesta are o actiune imunostimulenta deosebit de eficienta, la care se adauga si efectele vitaminizante si remineralizante de exceptie. In acest scop se vor lua cate 3-4 linguri, de cinci pana la sase ori pe zi, in cure cat mai lungi cu putinta.

Daca nu mai avem fructe proaspete din care sa preparam acest suc, putem continua cura cu pulbere de fructe uscate sau cu sirop de coacaze negre.

Toamna, pentru a mari imunitatea, se face o cura de o luna de zile cu pulbere de fructe uscate!

Pentru tratarea unor tulburari de circulatie, fructele uscate ale coacazului consumate sub forma de pulbere, obtinuta prin macinare cu rasnita electrica de cafea – 2 lingurite de doua ori pe zi -, are efecte exceptionale asupra circulatiei periferice. Cei care au extremitatile reci, chiar si in anotimpul cald, ar trebui sa incerce o cura de 5-6 saptamani cu acest remediu. Expertii sunt de parere ca aceeasi cura este indicata persoanelor carora li se umfla picioarele la caldura, care au fragilitate capilara si se invinetesc foarte usor.

In caz de hepatita virala sau gripa, in timpul verii, se poate face o cura de suc – 6 linguri, inainte cu 10 minute de fiecare masa. In hepatita si afectiunile splinei, acest suc nu numai ca mareste foarte mult imunitatea, ci si ajuta la decongestionarea acestor organe.

Pe parcursul anotimpului rece, pentru a mari imunitatea, se face o cura, de o luna minimum, cu pulbere de fructe uscate – se iau 4 lingurite pe zi, pe stomacul gol. Specialistii mai spun ca sucul de coacaze negre are efecte cu adevarat magice in combaterea tuturor tipurilor de anemie. Pentru asta, va trebui ca sa consumati in fiecare zi cate 12 linguri de suc la adulti si 10-15 lingurite la copii, pe stomacul gol, in cure de minimum o luna.

In perioada anotimpului rece, se vor consuma fructele uscate, respectiv cate 4-6 lingurite de pulbere, obtinuta prin macinarea cu rasnita electrica de cafea, pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*