Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Branca ursului, unul dintre cele mai puternice afrodisiace

Despre branca ursului

Branca ursului se intalneste in Romania in zonele impadurite si deluroase, care prezinta umezeala. Aceasta planta poate creste chiar si pana la doi metri inaltime, iar forma frunzelor este similara cu cea a labei de urs, de unde provine si denumirea plantei.

Branca ursului

La branca ursului, florile sunt albe, iar mirosul sau este patrunzator. Expertii ne anunta ca in scop fitoterapeutic se utilizeaza intreaga planta. De pilda, trebuie spus ca radacinile se recolteaza primavara, iar florile si seminele in toiul verii, in cursul lunii august.

Beneficii branca ursului

Branca ursului este cunoscuta mai ales pentru proprietatile ei tonice si revigorante.

Expertii in fitoterapie o recomanda ca unul din cele mai puternice afrodisiace. Planta prezinta o actiune vasodilatatoare genitala, antispastica uterina si stimuleaza activitatea ovarelor.

Ca urmare a acestor calitati, branca ursului este recomandata in caz de infertilitate sau frigiditate. Trebuie sa stiti ca dupa utilizarea externa a plantei, nu se recomanda expunerea la soare, mai ales ca aceasta planta are proprietati fotosensibilizante.

Se poate folosi pentru tratarea unor afectiuni precum:

Specialistii mai spun ca branca ursului se mai poate utiliza pentru diverse abcese, furuncule, tumori, leucodermii.

Contraindicatii

Trebuie sa stiti ca aceasta planta nu este recomandata in timpul saricinii, precum si barbatilor care au sau au avut afectiuni la nivelul prostatei.