Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce bacterie periculoasa se poate ascunde in organism?

O noua cercetare realizata de specialistii americani arata faptul ca in corpul uman se pot ascunde bacterii foarte periculoase, unele dintre ele fiind rezistente la antibiotice.

Cercetatorii de la facultatea de medicina a universitatii Stanford au descoperit faptul ca in cavitatea nazala a oamenilor se poate ascunde microorganismul numit „Staphylococcus aureus„.

Staphylococcus Aureus

Staphylococcus Aureus

Expertii spun ca acesta bacterie sta la originea multor boli, iar jumatate dintre tulpinile sale sunt rezistente la antibiotice.

Savantii stiau si pana acum ca aceasta bacterie se poate gasi pe piele si in interiorul cavitatii nazale. Chiar daca ea este eliminata, bacteria se poate intoarce in cateva saptamani sau luni.

„Aproximativ o treime din oameni sunt purtatori persistenti de S. Aureus, o alta treime fiind purtatori ocazionali, iar treimea care ramane pare sa nu poarte deloc S. Aureus”, a declarat David Relman, profesor de microbiologie si imunologie la aceasta institutie.

Expertul mai spun ca nu toti oamenii care poarta bacteria se imbolnavesc, iar incercarea medicilor de a-i scapa pe oameni de aceasta bacterie este de multe ori inutila.

Cu toate acestea, in momentul in care cineva care are in corp bacteria ajunge in spital cu o alta afectiune si un sistem imunitar slabit, S. Aureus incepe sa devina o problema pentru acel pacient.

Potrivit specialistilor, pericolul este mai mare si atunci cand pacientul respectiv sufera interventii chirurgicale care implica incizii. S. Aureus ajunge in sange prin rani, incizii sau introducerea unui cateter, iar aceasta bacterie poate produce septicemie, pneumonie sau chiar o infectie a valvelor inimii.

De asemenea, cercetatorii au observat ca bacteria denumita „Corynebacterium pseudodiphtheriticum” se poate afla si ea in cavitatea nazala, aceasta putand avea un efect benefic asupra sanatatii corpului, contracarand efectul nociv al celeilalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*