Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Antiperspirantele – Atentie!

In lunile calduroase de vara se poate folosi ca remediu contra transpiratiei ceaiul de salvie. Mirosul urat al transpiratiei este provocat de interactiunea dintre bacteriile ce coexista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. In cazul in care aceste bacterii n-ar exista, nici transpiratia nu ar fi mirositoare.

Antiperspirante - riscuri

Antiperspirante – riscuri

Expertii recomanda sa inlaturati bacteriile de pe piele cu apa si sapun, deoarece prin spalare, acestea sunt indepartate in mare parte de pe pielea noastra.

Evitati sapunurile antibacteriene

Potrivit medicilor, este indicat sa evitati sapunurile antibacteriene. Pentru buna functionare a pielii, trebuie sa existe si un numar mic de bacterii care mentin pH-ul alcalin al pielii.

In cazul in care dispar toate bacteriile, imunitatea nu va primi toate semnalele pentru o protectie eficienta.

Cat de utile sunt antiperspirantele?

Trebuie sa stiti ca antiperspirantele sintetice contin clorohidrat de aluminiu. Medicii spun ca aceasta substanta este apreciata drept cauzatoare a cancerului de san. Expertii ne anunta ca aceste antiperspirante blocheaza transpiratia, impiedicand corpul sa elimine toxinele. Acesta le depoziteaza in nodulii limfatici de sub brat.

In aceste zone se pot aplica compresele cu otet de mere sau cidru. In plus, este indicat sa beti ceai de salvie, doua-trei pahare pe zi, sau sa va clatiti cu apa aromata cu ulei volatil din arbore de ceai sau cu apa cu bicarbonat pentru alcalinizarea pielii.

Expertii recomanda o dieta bogata in cereale, legume si fructe, dar si hidratarea cu o cantitate suficienta de lichide alcaline: ceaiurile din plante medicinale, apa plata sau apa alcalina, sucuri vegetale preparate in casa si supele de zarzavat fara carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*