Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Planta care elimina depresiile

Angelica este o planta planta ierboasa care are o tulpina ce poate depasi inaltimea de 2 metri.

Planta are flori albe si seminte cu gust astringent-aromat. Iubeste umezeala si creste in zona montana si submontana. Angelica a fost raspandita in intreaga Europa si a fost considerata in Evul Mediu un panaceu universal. In secolul al VII-lea este consemnata de istorici salvarea de la moarte a unui intreg oras din Italia, in timpul unei epidemii de ciuma.

Angelica

Angelica

A fost folosita de calugarii benedictini, care o recomandau celor suferinzi, fiind consumata sub forma unui bitter. In zona Ardealului, in vechime, palinca in care se macerasera seminte si tulpini de angelica era un remediu traditional pentru dureri de stomac, raceli si gripe, reumatism si depresii cauzate de vremea friguroasa si rea.

Cand este recomandata

De la aceasta planta se folosesc tulpinile si semintele, fiind recomandata pentru tratarea unor afectiuni precum: stari depresive, astenie, isterie, dificultate de concentrare, bulimie, colita de fermentatie, colita de putrefactie, gastrita hipoacida, indigestie, anorexie, anorexie psihica, pidemii de gripa, dereglari hormonale la femei, cancer, boli infectioase grave.

Potrivit specialistilor, prin intermediul calitatilor sale tonice, angelica este capabila sa elimine starile de blocaj ale celor grav bolnavi: voma, apatie, pesimism si absenta dorintei de a lupta cu boala.

Se mai numeste in popor si iarba celor sapte ingeri si are actiunea unui calmant, laxativ cu calitati tonice si psihotrope. Se recomanda maceratul din angelica pentru stari depresive, astenie si isterie.

Trebuie sa efectuati o cura de cel putin o luna cu macerat la rece de angelica, in care veti bea beau 4 cani de macerat pe zi. Nu aveti voie ca pe parcursul tratamentului sa consumati alcool, cafea si tutun.

Uleiul de angelica

Uleiul de angelica elimina problemele de concentrare!

Trebuie sa stiti ca uleiul volatil din semintele de angelica impotriva dificultatilor de concentrare, intarziere de dezvoltare mentala la copii.

Maceratul de angelica

In plus, se mai utilizeaza maceratul de angelica, circa 3 pahare pe zi, in care se adauga 2 lingurite de pulbere de pelin si 2 lingurite de pulbere de menta.

Tinctura de angelica

Potrivit specialistilor, tinctura de angelica se poate folosi contra afectiunii denumita bulimie. In acets caz se va lua cate 1 lingurita intr-un pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inainte de masa. De asemenea, se mai poate lua o pulbere de angelica impotriva indigestiei, anorexiei, anorexiei psihice, digestiei dificile.

In aceasta situatie, se poate consuma inainte de masa o jumatate de lingurita de pulbere de angelica. Aceasta se va tine sub limba circa un sfert de ora, dupa care se inghite cu apa. Operatiunea se va repeta de circa 4 ori pe zi, mai spun expertii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*