Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Echilibrul in alimentatie – Cum il tii sub control?

In cadrul unei diete, expertii ne anunta ca echilibrul in alimentatie poate reprezenta un aspect destul de greu de definit la modul general. Ca si oameni, suntem diferiti si avem nevoie in fiecare zi de un necesar diferit de alimente.

Specialistii nutritionisti vorbesc despre faptul ca alimentatia echilibrata este prezentata ca urmare a numeroase cercetari cu privire la modul in care organismul nostru isi procura energia din diferite alimente, scrie BBC.

Alimentatie echilibrata

Alimentatie echilibrata

Portii zilnice

O cercetare realizata in Franta la un centru de nutritie din Besancon arata faptul ca in privinta echilibrului in alimentatie, pentru asigurarea necesarului nutritional o persoana ar trebui sa consume:

  • cinci portii de legume sau fructe,
  • patru portii de cereale,
  • trei portii de lactate si
  • doua portii de carne.

Specialistii francezi mai vorbesc si despre o alta chestiune semnificativa si anume, faptul ca echilibrul in alimentatie nu se desfasoara cumulat pe parcursul zilei, ci este necesar sa il realizam la fiecare masa in parte.

Este bine sa incercam sa avem toate grupele alimentare in farfurie, ne atrag atentia expertii francezi.

In plus, este bine sa tineti cont ca in timpul zilei, corpul uman are diferite momente in care are nevoie de mai multa energie.

Structura calorica a meselor

In cazul in care exista probleme cu alimentatia voastra, trebuie sa apelati la un expert ca sa puteti descoperi care este echilibrul nutritional.

Ca urmare a acestui motiv, structura calorica a meselor noastre ar trebui sa fie de tipul:

  1. micul dejun – 30% din aportul caloric total,
  2. pranzul – 40%, iar
  3. cina – 30%.

De asemenea, BBC mai arata ca un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este ca atunci cand incercam sa descoperim propriul echilibru in alimentatie sa fie obiectivul pe termen lung pe care vrem sa il atingem.

Cercetarile arata faptul ca echilibrul in alimentatie pentru o persoana care doreste sa piarda in greutate va fi total diferit fata de echilibrul unei persoane care doreste sa isi creasca masa musculara.

Indiferent de obiectivul din viitorul indelungat, este necesar sa ne informam cu privire la cerintele organismului nostru si sa incercam sa ii oferim toti nutrientii de care acesta are nevoie pe parcursul unei zile.

Daca exista ceva probleme cu alimentatia voastra, trebuie sa apelati la un expert ca sa puteti descoperi care este echilibrul nutritional pentru o persoana, iar aceasta poate fi o metoda foarte eficienta pentru multe persoane care au dificultati din aceasta cauza.

BBC arata ca specialistul isi va folosi cunostintele pentru a crea diferite planuri alimentare echilibrate si ne va ajuta sa intelegem modul in care organismul comunica in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*