Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire

Cum ne alimentam ca sa combatem tumorile cancerigene?

Mai multe cercetari recente au ajuns la concluzia ca afectiunile cancerigene se produc in proportie de 35 la suta ca urmare a unei alimentatii incorecte. Oamenii de stiinta sustin ca pentru a trata cancerul, alimentele au rolul de a creste rezistenta corpului uman fata de aceasta afectiune.

Expertii mai spun ca s-a constatat ca o substanta precum carotenul are rolul de a combate, mai ales, cancerul de plamani. Cercetatorii mai spun ca mari cantitatti de caroten le putem gasi in morcovi, rosii, ceapa, usturoi, frunze de spanac, banane, in boabele de grau, in ficatul de peste sau galbenusul de ou.

Alimentatie cancer

Trebuie spus ca vitamina C se gaseste si in citrice, patrunjel, macese, varza, tarhon, dar si in boabele de fasole, mazare si soia incoltite.

Fibrele, extrem de importante in combaterea cancerului

Savantii mai spun ca vitamina E, care are un efect important impotriva actiunilor radicalilor liberi, face parte din substantele anticancerigene. Aceasta vitamina are un rol de protectie si se gaseste in cereale, legume, salate, creson, mazare, uleiuri vegetale, polen.

Trebuie spus ca vitamina B ofera suport pentru prevenirea formelor de cancer de faringe si laringe.

Un mineral folosit in protejarea organismului de boala canceroasa este seleniul. Studiile mai arata faptul ca acest mineral poate sa inhibe dezvoltarea unor tumori si se poate gasi in lapte, alge, grau, orz, ovaz, orez.

Medicii atrag atentia ca pentru a combate cu succes afectiunile de tip cancerigen, este necesar sa mancati multe fibre alimentare, care se gasesc in cereale si legume in cantitati importante.

Nutritionistii afirma ca alimentele ce cuprind aceste grupe de vitamine, minerale si fibre trebuie sa faca parte din meniul zilnic.