Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce te poti imbolnavi, daca muncesti opt ore pe zi?

Pentru multi dintre noi cele opt ore pe zi pe care le petrecem la job inseamna un pas spre boala. Opt ore zilnic sau mai multe, petrecute intr-un scaun de birou, ochii in permanent contact vizual cu ecranul computerului, ventiliatie artificiala si stres. Iata cocktail-ul perfect pentru bolile specifice muncii de birou.

Expertii vorbesc despre probleme din ce in ce mai grave si mai raspandite cauzate de sedentarismul activitatii de birou. Haideti sa descoperim impreuna cele mai frecvente afectiuni ale muncii la birou.

Afectiuni munca la birou

Afectiuni munca la birou

Astfel, medicii sunt de parere ca la un anagajat care munceste opt ore pe zi, coloana tinde sa se curbeze si sa se taseze, masa musculara si organele abdominale sufera de pe urma presiunii, nivelul de oxigenare al organismului scade. Asa apar bolile musculare, articulare sau chiar problemele cardiace.

De asemenea, la acestea se adauga tulburarile de vedere. Lucrul indelungat la calculator produce o stare de oboseala accentuata, dureri de cap, ameteli si uscarea ochilor. Pentru a combate astfel de efecte, specialistii recomanda pauze regulate de 10-15 minute in care sa ne odihnim ochii si picaturi pentru decongestionarea acestora.

Mai pot fi foarte utili pot fi si ochelarii cu lentile tip „office”, dotati cu un filtru special de protectie fata de ecranul monitorului sau a luminii artificiale foarte puternice.

Alimentatia nesanatoasa duce la contactarea unor boli!

Apoi, exista un risc real de obezitate datorat atat sedentarismului, cat si unei alimentatii nesanatoase, gen fast-food. In plus, specialistii atrag atentia ca activitatea statica creste pofta de mancare, iar persoanele tintuite intr-un scaun au mereu tendinta de a rontai cate ceva.

O cercetare realizata in urma cu cativa ani de catre cercetatorii chinezi de la Universitatea din Shanghai a relevat faptul ca munca de birou produce o deteriorare din ce in ce mai rapida a creierului.

Studiind un grup de persoane ce aveau in jur de 30 de ani si desfasurau activitati de birou, s-a descoperit ca celulele creierului acestora s-au deteriorat la fel de mult ca cele ale unor persoane de 40 de ani.

Care ar putea sa fie remediile in acest sens?

Stresul, spatiul inchis si lumina artificiala pot crea o stare de nervozitate permanenta sau chiar depresii acute.

Trebuie sa gasiti cat mai multe pretexte pentru a face miscare. Cercetatorii spun ca este recomandata mai degraba miscarea in portii mici, de mai multe ori pe zi, in loc de o singura data, pe o durata mai mare de timp.

Prin urmare, renuntati la lift in favoarea scarilor, alegeti mijloacele de transport in comun care, spre deosebire de masina proprie, nu va lasa la scara companiei unde lucrati, ridicati-va mai des de pe scaun si contemplati din cand in cand lumea de la geamul biroului, deoarece asa va veti relaxa mintea si ochii deopotriva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*