Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Uleiul din seminte de morcovi si capacitatile sale extraordinare

Unul dintre uleiurile care au numeroase beneficii pentru corpul uman este uleiul din seminte de morcovi. Acest tip de ulei se extrage din „Daucus carota” din familia Apiaceae si este, de asemenea, cunoscut sub numele de „morcov salbatic„. Care2.com scrie ca acest ulei nu trebuie sa fie confundat cu uleiul obtinut din infuzarea morcovului intr-un ulei obisnuit.

Ulei din seminte de morcovi

Ulei din seminte de morcovi

Trebuie spus ca uleiul din seminte de morcovi este foarte bogat in antioxidanti si ofera un bun suport pentru prevenirea daunelor pielii produse de soare, fum, nutritie proasta sau un mediu poluant.

Beneficii

Expertii spun despre acest tip de ulei ca nutrientii sai includ beta-caroten, vitaminele A si E si provitamina A. Care2.com anunta ca semintele de morcov salbatic au efect antiseptic, carminativ si citofilactic. In plus, acestea sunt depurative, diuretice, stimulante, tonice si vermifuge.

Uleiul din seminte de morcovi are un efect detoxifiant asupra ficatului si ajuta la combaterea icterului, in timp ce in acelasi timp, curata sistemul digestiv si intreg corpul. Aceste seminte amelioreaza retentia de lichide si poate fi benefic in cazurile de anorexie. De asemenea, revitalizeaza si tonifica pielea, ajutand in cazuri de dermatita, eczeme si eruptii cutanate.

Uleiul din seminte de morcov poate fi utilizat in terapia de vapori pentru eliminarea stresului, stimularea ficatului, aparatului digestiv si respirator, precum si pentru dureri musculare. Nu are un miros alimentar, dar acest miros de pamant va ajuta in lupta cu stresul si epuizarea.

Potrivit specialistilor de la Universitatea din Shanghai, China, uleiul din seminte de morcovi are un efect detoxifiant asupra ficatului si ajuta la combaterea icterului, iar in acelasi timp, curata sistemul digestiv si intreg corpul.

Trebuie spus ca semintele de morcov pot sa amelioreze retentia de lichide si pot sa fie benefice in cazurile de anorexie. In plus, aceste seminte revitalizeaza si tonifica pielea, ajutand in cazuri de dermatita, eczeme si eruptii cutanate.

Acest ulei proveni din seminte de morcov poate fi folosit in terapia de vapori pentru eliminarea stresului, stimularea ficatului, aparatului digestiv si respirator, dar si a combaterii durerilor musculare.

El poate fi utilizat si ca ulei de masaj, care sa fie amestecat cu un ulei vegetal, a carui proprietate este aceea de a ameliora durerile musculare si de a stimula tractul respirator.

Care2.com mai anunta ca uleiul obtinut din seminte de morcovi are efecte de intinerire a pielii, fiind recomandat pentru recuperarea elasticitatii pielii. El poate sa hraneasca epiderma uscata sau imbatranita si este remarcat pentru ameliorarea ridurilor si a petelor de varsta. Trebuie sa stiti ca acest ulei are un factor de protectie natural de 38-40, astfel ca poate servi de asemenea la plaja pentru protectia pielii, in timpul expunerii indelungate la soare in timpul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*