Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Uleiul care scade colesterolul rau

Uleiul de rapita reprezinta o substanta care are numeroase calitati vinecatoare. Uleiul de canola este bogat in acizi grasi omega 3, iar unii specialisti sustin ca are un continut mai mare decat uleiul de masline.

Ulei de rapita

Ulei de rapita

Conform expertilor, este foarte rezistent la oxidare si poate fi pastrat la loc intunecat si racoros, chiar un an de zile.

Potrivit Care2.com, uleiul presat la rece este mai sensibil decat cel prelucrat la cald si se oxideaza mai usor, de aceea trebuie pastrat in frigider.

Ce contine uleiul de rapita

Uleiul de rapita contine acizi grasi poli-nesaturati – 36%, acizi grasi mono-nesaturati – 58% si acizi grasi saturati – 6%. Medicii sustin ca daca veti consuma ulei de canola, acest aspect contribuie la diminuarea colesterolului „rau” si la cresterea celui bun.

Potrivit sursei citate, acest tip de ulei este foarte util pentru pentru salate, pentru pregatirea preparatelor din carne, peste si legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*