Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Uleiul de peste majoreaza riscul de cancer la prostata

Suplimentele cu ulei de peste sunt considerate utile pentru prevenirea a numeroase boli. O ultima cercetare in domeniu arata insa ca acestea cresc riscul de cancer la prostata.

Acizii grasi omega-3 se gasesc in anumite tipuri de ulei de peste, ei fiind eficienti in prevenirea maladiei Alzheimer si a bolilor cardiace. Conform unui studiu aparut in revista „Journal of the National Cancer Institute”, acestia cresc riscul de cancer la prostata.

Ulei de peste - risc cancer de prostata

Ulei de peste – risc cancer de prostata

Astfel, s-a constatat ca riscul creste cu 43% in cazul persoanelor care iau ulei de peste sau consuma grasimea din peste.

De asemenea, un alt studiu arata, insa, ca persoanele care au luat suplimente cu ulei de peste si au avut o dieta cu putine grasimi au inregistrat o scadere a inaintarii bolii si au scazut riscul reaparitiei acesteia.

Doctorul Scott David, de la un spital din New York (Presbyterian Hospital), spune ca trebuie sa se stabileasca precis daca exista o corelatie cauza-efect intre acesti factori.

Printre altele, factorii de risc ai cancerului la prostata sunt varsta, obezitatea si antecendentele de cancer la prostata sau cancer mamar din familie.

Doctorul David spune ca barbatii care au fost diagnosticati cu cancer la prostata ar trebui sa reduca suplimentul de ulei de peste, in cazul in care il iau.

Un raspuns pentru Uleiul de peste majoreaza riscul de cancer la prostata

  1. Mihai Teodorescu Răspunde

    6 decembrie 2015 la 2:41

    Omega 6 produce cancerul.
    http://www.ioan.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*