Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se pot trata bolile aparatului digestiv cu ajutorul verzei?

Varza

Varza este un aliment binecunoscut noua, dar si un leac impotriva unor boli nu tocmai usoare.

Varza contine multe vitamine, cele mai importante fiind C, B1, B2, B3, B6 si B9, microelemente si saruri minerale, acid folic.

Varza mai contine vitamina U, inexistenta in alte legume, descoperita pe la mijlocul secolului trecut, numita asa deoarece protejeaza mucoasa tractului gastrointestinal impotriva ulcerului.

Tratament cu varza

Tratament cu varza

Trebuie spus ca sucul de varza si varza murata stimuleaza producerea de suc gastric si secretie biliara, regleaza glicemia si colesterolul, trateaza anemia si bolile de piele, au efect antibiotic, fara insa, sa dea organismului rezistenta la antibiotice ori dependenta sau sa aiba efectele secundare pe care le au, de obicei, antibioticele de sinteza.

Varza regleaza tensiunea

Daca esti hipotensiv, bea dimineata, la pranz si seara cate un pahar de zeama de varza murata.

Arsurile de stomac

Arsurile de la stomac pot fi atenuate daca, inainte de fiecare masa, mananci doua, trei linguri de varza murata.

Specialistii spun ca zeama de varza murata, cate o jumatate de cana, incalzita, inainte de masa principala a zilei, are capacitatea de a diminua hemoroizii. In cazul in care hemoroizii sunt asociati cu hemoragii, mananca zilnic salata de varza murata.

Ulcerul gastroduodenal

Vitamina U din compozitia verzei, cunoscuta si sub denumirea de vitamina antiulceroasa, alina ulcerul gastroduodenal, iar vitamina K are efect cicatrizant si antihemoragic.

Diareea

De asemenea, diareea poate fi stopata foarte simplu cu apa in care a fost fiarta varza sau chiar cu varza fiarta. Doua linguri de varza acra mancate dimineata atenueaza infectiile intestinale.

Constipatia

Cine are probleme cu constipatia sa manance zilnic salata de varza si va scapa de aceasta problema deloc placuta. Salata de varza se prepara foarte simplu, in cateva minute, chiar si un copil o poate pregati.

Se taie varza, se freaca cu un praf de sare, se adauga ulei de masline si otet sau zeama de lamaie, ca e mai de preferat, si deasupra se pune morcov ras prin razatoarea mica.

Nutritionistii spun ca aceasta se poate servi atat cu mancare de post, cartofi, orez, fasole, tocanita de legume, cat si cu o friptura. E recomandat ca salata, indiferent din ce e facuta, sa se prepare cu macar o jumatate de ora inainte de a fi adusa la masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*