Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ai probleme cu herpesul? Iata o planta care te ajuta

Printre plantele care au efecte medicinale se afla si dracila, un arbust care se trage din zonele europene, dar se gaseste si in Africa si pe continentul asiatic. In tara noastra, acesta se poate intalni in zonele mai insorite si se cultiva pentru aspectul sau.

Tratament herpes

Tratament herpes

Are frunzele simple si pieloase, iar pe tulpina se gasesc spini, care sunt grupati cate trei. Arbustul are florile galbene, iar fructele acestuia apar toamna, in luna octombrie, fiind de culoare rosie. Fructele arbustului de dracila au un gust acrisor si sunt astringente.

Potrivit fitoterapeutilor, aceasta planta contine alcaloizi ca berberina, oxiacantina, berbamina, palmatina, vitamina C, mai multe rasini si taninuri.

Pentru uz medicinal se utilizeaza radacinile si tulpinile, dar si fructele si frunzele. Planta are capacitatea de colagog, este un bun febrifug, vaso-dilatator si hipotensiv.

Cum se utilizeaza acest arbust?

Se mai poate folosi pentru tratarea icterului, in caz de constipatie, pentru afectiuni ale rinichilor, afectiuni hepato-biliare, anorexie, guta, colicistita, precum si ca adjuvant pentru cei care fac chimioterapie.

Planta se foloseste sub forma de infuzie sau decoct din radacina si scoarta, infuzie din boabe, dar si tinctura. Poate trata si ranile pielii, gingivitele, herpesul sub forma de bai locale sau tinctura.

Nu se recomanda depasirea dozelor indicate de medic, deoarece pot sa se manifeste senzatii de greata, varsaturi, ameteli, convulsii si diminuarea tensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*