Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cele mai inedite tipuri de miere si cum te ajuta

Mierea reprezinta un aliment care poate declansa schimbari benefice corp si care iti ofera suport sa scapi de pofta de dulce. Specialistii sustin ca in acest fel, mierea este foarte indicata daca vreti sa slabiti, deoarece va poate ajuta metabolismul sa functioneze cum trebuie.

Tipuri de miere

Tipuri de miere

Ceaiul cu miere

Mai multe cercetari realizate in Marea Britanie si in China au demonstrat ca daca bei un ceai indulcit cu miere sau daca pui miere peste iaurt, zaharurile continute se comporta complet diferit fata de zaharul alb. Expertii spun despre miere ca aceasta este un energizant excelent, care iti poate da energie oricand.

De asemenea, trebuie sa stii ca iti vei putea recapata energia si la sala, intre exercitii, daca bei apa cu miere dizolvata.

Mierea ca dressing

Mierea se mai poate folosi ca dressing de salata, in combinatie cu ulei de masline si otet, sau ca sos, daca este topita in branza.

Mahmureala si conusumul de miere

Poate reprezenta un remediu foarte bun impotriva mahmurelii dupa o noapte pierduta la o petrecere. In acest caz, este nevoie de o lingura de miere dizolvata in apa sau iaurt inainte sa consumi alcool, o lingura dupa si inca 2-3 linguri in dimineata de dupa petrecere. Nu vei avea absolut nicio problema, spun expertii.

Cu toate acestea, mierea contine multe calorii, aceasta fiind partea mai putin placuta a consumului de miere. Care2.com scrie ca numarul de calorii continute este destul de mare, circa 64 intr-o lingura, de aceea este indicat sa te limitezi la doar cateva linguri pe zi.

Tipuri de miere

Pe langa zahar, mierea contine si proteine, vitamine, minerale, enzime acizi organici si un numar mare de componenti antibiotici activi. Ca urmare a acestui fapt, mierea poate sa previna si sa vindece diverse boli.

Iata cateva tipuri de miere si beneficiile terapeutice:

Mierea de salvie

Mierea de salvie se poate folosi cu succes pentru a diminua durerile de gat, tusea seaca si pentru a trata afectiunile sistemului endocrin. Mierea de mar prezinta un gust si o aroma deosebita fiind recomandata pentru tratarea enterocolitei. Este extrem de tonica si reconfortanta.

Mierea de menta

Mierea de menta poseda un continut ridicat de vitamina C si poate inlesni digestia, durerile provocate de colici abdominale si combate balonarea. Mierea de fenicul se poate folosi si la copiii mici. Acest tip de miere poate fi utilizat pentru a trata tusea, raguseala, balonarea, retentia de apa in organism, gastrita si viermii intestinali.

Mierea de castan

Specialistii spun ca mierea de castan este recomandata in tratarea urmatoarelor tipuri de afectiuni: boli de stomac, boli intestinale, afectiuni renale, decongestionarea ficatului si a prostatei, osteoporoza. Trebuie sa fiti atenti insa ca miere de castan salbatic contribuie la cresterea tensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*