Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cate feluri de banane exista pe Terra?

Unele dintre cele mai apreciate fructe sunt bananele, renumite pentru calitatile lor nutritive extraordinare. In intreaga lume exista numeroase specii de banane, printre care se numara cele rosii sau bananele de tip mar. Bananele exista in peste 1000 de variante.

Tipuri de banane

Tipuri de banane

Bananele rosii

De pilda, bananele rosii au coaja de aceasta culoare, cu fructul portocaliu si sunt mai dulci decat cele obsinuite. Acestea au mult beta-caroten si sunt considerate printre cele mai sanatoase banane.

Bananele asemanatoare merelor

Bananele asemanatoare merelor sunt printre cele mai populare varietati de banane din arhipelagul insulelor Hawaii. Sunt mai scurte, contin mai multa vitamina A si C decat acestea si se aseamana la aroma si gust cu merele.

Bananele Praying Hand sunt similare portocalelor!

Bananele Blue Java se gasesc in Asia si sunt foarte aromate. Acestea nu au probleme din cauza temperaturilor scazute si poseda o consistenta asemanatoare inghetatei si aroma de vanilie.

Un alt tip de banane este cel denumit “Lady Finger”, care este de fapt o varietate foarte mica de banane, ce poate sa fie crescuta si in ghiveci. Marimea acestor banane este de circa 10 – 12 cm, iar gustul lor este unul foarte dulce si zemos.

Bananele de tipul “Praying Hand” sunt mai mari, aratand ca doua palme care se roaga. Acestea sunt destul de dulci, iar aroma lor este foarte similara cu cea a portocalelor sau piersicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*