Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sunt periculoase suplimentele de calciu pentru femei?

Femeile in varsta, care iau suplimente de calciu pentru a-si mentine sanatatea oaselor, se expun unui risc mare de atac de cord si accident cerebral, sustin oamenii de stiinta.

Suplimente cu calciu pentru femei

Suplimente cu calciu pentru femei

Aceasta nu este prima oara cand cercetatorii atrag atentia ca suplimentele, recomandate mai ales femeilor care incearca sa previna osteoporoza, pot face mai mult rau, decat bine.

Dupa realizarea unui studiu complex, cercetatorii de la Universitatea Auckland, Noua Zeelanda, au observat ca suplimentele de calciu au ca „efect secundar” mai multe atacuri de cord si accidente cerebrale decat numarul fracturilor prevenite.

Concluzia medicilor se bazeaza pe datele obtinute in urma unui studiu care s-a intins pe o perioada de 7 ani. In cadrul studiului, au fost monitorizate 36.000 de femei care la debutul cercetarii nu aveau reactii adverse in urma suplimentelor de calciu si Vitamina D.

Expertii au observat ca riscul a crescut insa in timp, ajungand pana la cu 25% mai mare in cazul atacului de cord, si cu 15% mai mare in cazul atacului cerebral.

Acestia sustin ca motivul pentru care aceste efecte apar consta in faptul ca un nivel mare de calciu face ca arterele sa devina rigide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*