Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Stevia stanelor, planta buna pentru eliminarea reziduurilor alimentare

Stevia stanelor este o planta pe care o putem intalni mai ales in zona de munte, pe plaiurile din apropierea stanelor. Se mai numeste in popor macris cainesc, macrisul cailor, steaga, steghie sau urzica ratei.

Aceasta planta creste in jurul altitudinii de circa 1200 – 1800 m, iar pentru scopuri terapeutice se folosesc rizomii si radacinile, care se recolteaza din luna martie pana in mai, dar si toamna.

Detoxifiere cu stevia stanelor

Detoxifiere cu stevia stanelor

Ce contine

Stevia stanelor contine substante precum mucilagii, taninuri, crizofanol, emodina, fiscionina, gluco-reina, reumodina, crizofaneina, reina, glucogalina, acid galic, acid cinamic, amidon, uleiuri grase, fitosteroli, pectine, glucide, dar si oxalat de calciu. Aceasta planta are o actiune purgativa, laxativa, ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare, dar are si efecte astringente.

Beneficii stevia stanelor

Este un bun cicatrizant si un stimulent al musculaturii uterine, al vezicii biliare si poate favoriza digestia corpului uman. Este recomandata pentru tratarea unor afectiuni precum constipatie, atonie digestiva, cure de detoxifiere si boli hepatice.

Expertii in domeniul fitoterapiei nu o recomanda mamelor care alapteaza, deoarece substantele pe care le contine pot determina diaree la sugari. In plus, nu se recomanda, daca suferiti de ocluzie intestinala.

Se administreaza sub forma de pulbere, infuzie si decoct. Trebuie spus ca pulberea se obtine prin macinarea radacinii uscate.

Cum se pregateste infuzia?

Va trebui sa consumati circa o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi in caz de constipatie, iar pentru efectul sau detoxifiant se administreaza cate un varf de cutit de 3 ori pe zi.

Pentru a va prepara o infuzie aveti nevoie de o lingurita de pulbere de radacina la o cana cu apa rece. Aceasta se va lasa la macerat timp de circa 12 ore, apoi se va amesteca si se va bea tot continutul.

In scopul prepararii decoctului, se foloseste o lingura de pulbere de rizom la 250 ml apa, se fierbe si se strecoara. Va trebui sa consumati acest amestec pe parcursul zilei, acesta avand efecte laxative si purgative.

Maceratul de pulbere se poate prepara dintr-o lingurita de pulbere la o cana de lapte, care se va lasa la macerat timp de 10 ore, apoi se va administra sub forma a 2 cani pe zi, pentru cei care sufera de afectiuni hepatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*