Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sportul in functie de afectiuni

Majoritatea oamenilor fac sport, insa totusi, ce se poate inampla in conditiile in care starea de sanatate nu o permite? Medicii spun ca multe afectiuni nu contraindica practicarea unei activitati fizice.

Expertii sunt de parere ca un sport adaptat in functie de problemele de sanatate, in cazul in care este este insotit de tratamentul de fond, aduce numeroase beneficii. Cei care au hipertensiune usoara si moderata ar trebui sa practice miscarea fizica. Cu toate acestea, inainte de a practica un sport, acestia ar trebui sa intrebe medicul curant despre posibilele efecte ale miscarii.

Sportul in hipertensiune

Sportul in hipertensiune

Medicii mai spun ca recomandarile referitoare la practicarea sportului le face medicul cardiolog, dupa un consult medical amanuntit clinic. De pilda, alergatul este indicat celor care au hipertensiune mai ales din cauza ca ofera suport pentru reglarea activitatii cardiace si a tensiunii arteriale.

Cei care au hipertensiune pot face zilnic 60 de minute de miscare lejera sau 45 de minute de activitate moderata, cum ar fi inotul.

Ce include programul sportiv al astmaticului?

Miscarea este recomandata si celor cu astm bronsic, insa orice efort fizic trebuie adaptat in functie de starea respiratorie a bolnavului.

Programul sportiv al astmaticului trebuie sa includa si incalzirea, pentru ca efortul fizic inceput brusc poate declansa o criza de astm.

Trebuie sa stiti ca un sport precum inotul majoreaza capacitatea respiratorie in urma solicitarii muschilor toracici. Totusi, cu circa un sfert de ora inainte a incepe sa faca sport, cel care sufera de astm trebuie sa inhaleze profilactic un bronhodilatator, care trebuie pastrat la indemana in cazul unei eventuale crize.

De asemenea, nu sunt indicate sporturile care implica un efort fizic prea mare sau cele care produc hiperventilatie, precum aerobicul, echitatia si squash-ul.

De ce este bun inotul pentru cei care au dureri de spate?

Sportul este foarte bun si pentru cei care sufera de diabet. In acest caz, este necesar sa tineti cont de intensitatea efortului fizic practicat si de durata lui, pentru a nu se ajunge la hipoglicemie.

Specialistii spun ca cele mai bune activitati sportive pentru diabetici sunt mersul cu bicicleta si inotul, care trebuie sa fie practicate cate 20-30 de minute, de trei-cinci ori pe saptamana.

Cei care sufera din cauza unor dureri de spate ar trebui sa faca inot, mai ales ca acesta elibereaza corpul de presiune. Potrivit medicilor, pentru afectiunile coloanei vertebrale se recomanda in general practicarea inotului pentru tonifierea musculaturii paravertebrale.

Un raspuns pentru Sportul in functie de afectiuni

  1. gina Răspunde

    8 ianuarie 2015 la 10:43

    si pentru cei ce suferă de trombofilie ce sport se recomanda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*