Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sparanghelul, folositor pentru problemele digestive

Sparanghelul reprezinta o planta care este originara din America. Potrivit expertilor, la sparanghel, partea comestibila a plantei este reprezentata de lastarii sai, care pot fi consumati verzi sau atunci cand au culoarea alba.

Expertii spun ca acesti lastari etiolati sau de culoare alba nu contin clorofila si au un gust diferit fata de cei verzi. Acesti lastari sunt de fapt viitoarele tulpini florifere ale plantei.

Sparanghel

Sparanghel

Conform specialistilor in domeniul fitoterapiei, sparanghelul este o leguma considerata delicatesa, asa ca acesta este folosit pentru prepararea mai multor mancaruri, avand un gust deosebit de puternic.

Ce contine

Planta aceasta contine acid malic si citric si are calitati diuretice, mai spun expertii.

Beneficii sparanghel

Factorul curativ al acestei plante este reprezentat de lastarii fragezi. Expertii recomanda folosirea acestora pentru tratarea unor afectiuni precum constipatiile si problemele digestive.

In plus, radacina sparanghelului, daca este fiarta in otet, se poate folosi cu succes in tratamentul paradontozei datorita substantelor continute.

Trebuie sa stiti ca ceaiul de sparanghel are o actiune diuretica, iar din lastarii acestei plante se pot prepara supe, soteuri, budinci sau sosuri gustoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*