Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Soia ajuta in tratamentul HIV

O noua cercetare realizata in SUA arata faptul ca un derivat dintr-un aliment des folosit poate ajuta la tratarea infectiei cu HIV, care afecteaza multe persoane din intreaga lume.

Soia - beneficii

Soia – beneficii

Expertii au constatat in timpul testelor ca genisteina, un derivat din soia are proprietatea de a impiedica virusul sa devina rezistent la medicamente. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la George Mason University, Tulane University Health Sciences Center si National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Potrivit savantilor, aceasta substanta are un rol deosebit in combaterea efectelor nocive ale HIV.

„In loc sa actioneze direct asupra virusului, genisteina interfereaza cu procesul celular prin care virusul infecteaza celulele. Acest lucru impiedica virusul sa devina rezistent la tratament. Este prea devereme, insa sa spunem, ca daca vom manca soia, vom scapa de HIV”, explica prof. Yuntao Wu de la National Center for Biodefense and Infectious Diseases, SUA, potrivit BBC.

O alta cercetare a evidentiat faptul ca soia poate combate alta afectiune mortala, si anume cancerul. Savantii de la University of Arkansas au descoperit ca peptidele din soia pot stopa cancerul de plamani, de ficat si de colon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*