Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum ne vom mentine in viitor greutatea ideala?

Multi oameni isi doresc sa consume diferite alimente preferate, fara sa aiba probleme cu greutatea corporala.

O idee demna de un film SF este posibilitatea de a produce o noua generatie de alimente capabile sa emane o substanta particulara in timp ce sunt mestecate capabila sa linisteasca foamea.

Slabire in viitor

Slabire in viitor

O echipa de cercetatori olandezi de la Departamentul de cercetari in domeniul alimentelor, NIZO, au incercat sa creeze o nou varianta de a combate obezitatea care a cuprins lumea occidentala.

Potrivit datelor publicate de La Stampa, cercetatorii s-au concentrat in mod special pe efectul pe care mancare o poate avea asupra stomacului, creand substitute ale pastelor, adica alimente dietetice si altele.

Savantii vor sa creeze in laborator o aroma care, odata eliberata in sange sa asigure necesarul senzatiei de satietate, dar in acelasi timp sa ne faca sa mancam mai putin.

Aceasta aroma urmeaza sa activeze anumite zone din creier care vor da semnalul activarii senzatiei de satietate.

Deocamdata cercetarile sunt la inceput, dar expertii spera ca in mai putin de 2 ani, ca urmare a studiilor la care se lucreaza, proiectul lor sa aiba finalitatea preconizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*