Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Siropul de mure – beneficii

Unele dintre cele mai consumate fructe de padure sunt murele. Acestea contin apa in proportie de 88,4%, zaharuri, acizi, pectine, saruri minerale, potasiu, calciu, fosfor si magneziu, dar si proteine, grasimi, provitamina A si vitaminele B, C, P. Murele contin multi antioxidanti care au rolul de a proteja pielea si de a vindeca ranile de psoriazis, de a preintampina formarea cheagurilor de sange.

In plus, murele reprezinta un foarte bun tonic al corpului care energizeaza ficatul, dreneaza bila si au un efect astringent, insa pot fi si usor laxative, in cazul in care se vor consuma pe stomacul gol.

Mure - beneficii

Mure – beneficii

In Grecia si Roma antica se cunosteau deja proprietatile astringente ale frunzelor si ramurilor de mur iar in acest moment, arbustul este folosit in mod curent in fitoterapie. Trebuie spus ca si frunzele de mur contin taninuri care sunt indicate pentru tratamentul multor afectiuni.

Murele poseda proprietati dezinfectante, cicatrizante, antihemoragice, antidiareice si laxative. Astfel, frunzele culese primavara pot fi folosite in decoct sau in infuzie impotriva anumitor afectiuni hemoragice, a diareei, sau constipatiei.

Decoctul din frunze de mur

Decoctul din frunze de mur este folosit si pentru gargara impotriva afectiunilor gatului si ale gurii, cum ar fie faringita, stomatita, gingivita, afte. Specialistii sustin ca decoctul este eficient si pentru tratamentul cistitei, gutei, hemoroizilor, menstruatiilor abundente sau a scurgerilor vaginale.

Pentru aceste afectiuni ideal este sa se consume doua trei cani de decoct pe zi. Sub forma de comprese decoctul are rol dezinfectant, opreste sangerarea, calmeaza iritatiile si favorizeaza cicatizarea ranilor. Cu toate ca aceste tratamente sunt naturale, este bine sa consultati medicul inainte de a le aplica.

Foarte cunoscute in fitoterapie, murele prezinta numeroase virtuti medicinale. Virtutile terapeutice ale murelor sunt date de numeroasele principia active pe care le contin. Aceste fructe de padure sunt utile pentru cazul in care suferiti de anemii, diaree, boli ale vezicii biliare si pulmonare.

Cum se prepara siropul de mure?

Deoarece ele contin acid oxalic, sunt contraindicate in litiaza, iar ca sa beneficiati de toate aceste puteti consuma murele atat proaspete, cat si sub forma de sirop. Health24.com scrie ca siropul de mure se recomanda mai ales in caz de diaree, angine si afectiuni pulmonare. In acest sens, se vor consuma cate 4 linguri pe zi.

Trebuie sa stiti ca pentru a va prepara un sirop de mure, va trebui sa puneti circa 2 kg de fructe intr-un litru de apa si se fierb la foc mic timp de 15 minute. Initial, se va lasa sa se raceasca si se strecoara prin tifon, iar in acest fel se vor obtine aproape 2,6 litri de suc care se pun la fiert cu 2,6 kg de zahar. Fierberea dureaza 30-40 de minute, avand grija sa se inlature spuma.

Atunci cand siropul este legat, vasul se ia de pe foc, se adauga 7 linguri cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Se poate pastra in sticle si doi ani si se poate folosi pentru tratarea a diverse afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*