Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te ajuta unul dintre cei mai puternici antioxidanti

Silimarina

Expertii spun silimarina reprezinta un complex de substante care provin din planta denumita armurariu. Substantele acestea sunt silibina, silidianina si silicristina si au reprezentat o tema de studiu in laboratoarele marilor centre de cercetare.

Armurariu - Silimarina

Armurariu – Silimarina

Planta armurariu este folosita pentru cresterea productiei lactate in cazul mamelor care alapteaza, fiind in acelasi timp si un bun protector al ficatului. In SUA, mai multi medici au utilizat aceasta planta pentru tratarea tulburarilor hepatice si pentru tratamentul venelor varicoase si problemelor menstruale.

Semintele acestei plante se folosesc pentru prepararea unei bauturi asemanatoare cafelei, iar florile erau consumate intocmai cum este cazul anghinarei in zilele noastre.

Beneficii silimarina

In anii ’70, savantii din Germania au descoperit ca silimarina furnizeaza acestei plante toate beneficiile medicinale. Comisia de Sanatate din Germania a acceptat ca aceasta planta se poate folosi pentru afectiunile hepatice inflamatorii precum ciroza, hepatita si infiltrarea grasa cauzate de consumul de alcool si alte toxine.

De asemenea, aceasta planta se poate utiliza pentru regenerarea celulelor hepatice afectate de consumul de alcool sau de droguri. Poate fi folosita pentru majorarea ratei de supravietuire a pacientilor cu ciroza si tratamentul hepatitei virale.

Protejeaza oamenii de toxinele industriale care se afla in zonele unde se afla unitati de productie si depozitare deseuri.

De asemenea, s-a stabilit ca armurariul protejeaza impotriva produselor farmaceutice care solicita mult ficatul acetaminofenul si tetraciclina.

Expertii spun silimarina lupta impotriva radicalilor liberi care pot afecta celulele expuse la toxine, iar unii specialisti spun ca are o activitate antioxidanta de peste zece ori mai mare decat vitamina E.

Silimarina sporeste nivelul celei mai importante enzime cu activitate antioxidanta. Stimuleaza sinteza proteinelor in ficat, ceea ce determina o crestere a productiei de noi celule hepatice care sa le inlocuiasca pe cele deteriorate.

Silimarina s-a dovedit un succes in tratarea bolilor de ficat asociate consumului de alcool. De pilda, in cadrul unei cercetari realizate la Univeristatea Harvard din SUA, savantii au evaluat beneficiile extractului de armurariu pe 170 de pacienti, 91 dintre ei, alcoolici cu ciroza hepatica.

Pacientii au primit 140 mg silimarina de trei ori pe zi, timp de 3 ani si jumatate.

Potrivit acestora, rata de supravietuire a fost de 58 % in cazul grupului caruia i-a fost administrata silimarina si 39 % in grupul placebo. De asemenea, rata de deces mica printre cei care au luat silimarina, a fost mai pronuntata in subgrupul acelora suferind de ciroza alcoolica. Expertii au afirmat ca nu au existat efecte secundare ca urmare a administrarii de silimarina.

Potrivit opiniei acestora, rezultatele sustin ideea ca tratamentul pe termen lung este benefic si nu provoca daune in organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*