Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sfaturi pentru scaderea consumului de zahar

Zaharul reprezinta un aliment nociv si consumat in cantitati mari determina cresterea riscului de obezitate si favorizeaza aparitia unor boli grave, de la afectiuni metabolice, pana la cancer.

Expertii in nutritie sustin ca cea mai buna solutie este sa reduci elimini zaharul din alimentatie, inclusiv a zaharului ascuns in alimente comune, iar pentru asta ai nevoie de solutii pentru a diminua consumul de zahar.

Scaderea consumului de zahar

Scaderea consumului de zahar

Atentie la alimentele cumparate!

Peste 50% din zaharul consumat zilnic provine din surse sarate, cum ar fi sosurile, combinatiile de condimente, biscuiti si painea. Iaurturile, unele produse derivate contin si ele zahar.

Aceste zaharuri ascunse sunt considerate cele mai periculoase deoarece conditioneaza gustul, dau dependenta si pot duce la cresterea consumului de zahar in mod inconstient.

Expertii in nutritie spun ca solutia este sa compari etichetele si sa alegi acele marci care contin cele mai putine grame de zahar per portie.

Este recomandat sa alegi sosurile picante in locul celor dulci, produsele natur, in locul celor preparate. Reducerea consumului de zahar ascuns este cel mai important pas pentru a micsora nevoia de zahar a organismului.

Incearca sa mananci bine si sanatos dimineata

Aparent nu are nici o legatura cu excluderea zaharului din alimentatie, dar nutritionistii sustin ca un mic dejun sanatos si bogat, mentine glicemia la un nivel optim mai multe ore, ceea ce scade nevoia de a manca ceva intre masa de dimineata si masa de pranz.

Potrivit nutritionistilor, vei putea diminua consumul de zahar daca vei manca un mic dejun bogat in fibre si proteine, cum ar fi oua sau omleta, paine din cereale integrale, iaurt grecesc simplu si fructe.

Miscarea in aer liber

Daca vei face miscare in aer liber, vei reduce necesarul de zahar si in acest mod, implicit scade consumul de zahar. Miscarea reduce nivelul glicemiei din sange si sustine metabolizarea corecta a glucozei.

O simpla plimbare de 10 minute poate anula nevoia imperioasa de a manca ceva dulce.

Diminuarea nivelului de glucoza din sange stimuleaza pofta de dulce, dar mare parte din glucoza se afla in fibrele musculare, iar miscarea stimuleaza eliberarea acestia.

Acestea sunt considerate de medici si nutritionisti cele mai bune solutii care te pot ajuta sa reduci, fara prea mari angoase si frustrari, consumul de zahar si sa te echilibrezi metabolic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*