Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

La ce riscuri te expui daca folosesti des vopsea de par?

Cei care au obiceiul de a-si vopsi parul cel putin o data pe luna risca sa contacteze o afectiune a ficatului. Conform unei cercetari realizate in Olanda, daca este folosita in exces, vopseaua de par poate cauza ciroza.

Oamenii de stiinta au realizat un studiu prin intermediul caruia au analizat in laborator toate vopselele pentru par fabricate in Europa.

Riscuri vopsea de par

Riscuri vopsea de par

Specialistii olandezi au observat ca acestea contin substante chimice care ataca ficatul. Acestia sunt de parere ca vopseaua de par reprezinta un factor de risc pentru bolile hepatice progesive, cum ar fi ciroza biliara primara, o forma timpurie de ciroza care duce la leziuni hepatice ireversibile.

Chimicalele cosmetice ajung in corpul uman

Aveti mare grija, deoarece vopseaua de par majoreaza riscul cu 37%, iar primele simptome ale bolilor de ficat apar abia la un interval de cel putin 5 ani in care reprezentantele sexului frumos isi schimba nuanta parului.

Potrivit expertilor din Olanda, se cunoaste faptul ca substantele chimice din cosmetice ajung in corpul uman, iar cel mai probabil, ficatul reprezinta unul dintre organele afectate de acestea. Expertii avertizeaza ca vopseaua pentru par poate produce reactii adverse si la nivelul pielii.

Perioada de expunere a scalpului la produsul de vopsit, sensibilitatea celei care o foloseste, precum si calitatea produsului reprezinta factori care influenteaza aparitia reactiilor adverse.

Un raspuns pentru La ce riscuri te expui daca folosesti des vopsea de par?

  1. Balaur Răspunde

    28 decembrie 2014 la 17:06

    Ce tampenie!Absobtia cutanata este foarte scazuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*