Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de bune sunt ceaiurile pentru corpul tau?

In tarile din Orient oamenii se intalnesc sa socializeze, sa afle ultimele noutati, sa schimbe idei sau numai din placerea de a savura o ceasca de ceai cu tot ritualul. La romani insa, ceaiul se bea din motive terapeutice si foarte rar de placere.

Proprietati ceaiuri

Proprietati ceaiuri

In tara noastra, foarte populare sunt ceaiurile de plante sub forma de infuzii care, preparate dupa recomandari si folosite cu regularitate, au rol de medicament.

Ceai de tei

De exemplu, unul din cele mai cunoscute si folosite ceaiuri de la noi este ceaiul de tei. Virtutile terapeutice ale teiului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.

Ceaiul de tei are efect calmant, emolient, deoarece:

  • combate starea de uscaciune a mucoaselor, 
  • este sedativ,
  • este usor antispastic, 
  • este expectorant, 
  • este sudorific.

Ceai de sunatoare

Un alt ceai, ceaiul de sunatoare, planta recomandata de Paracelsus inca din secolul al XVI-lea impotriva tristetii, a fricii si viselor urate, se recomanda azi in refacerea echilibrului hormonal si a sistemului nervos, fiind cunoscuta si ca cel mai puternic antidepresiv natural.

Se beau doua-trei cani de ceai pe zi, ultima inainte de culcare. Ceaiul poate fi inlocuit cu tinctura de sunatoare, sapte-opt picaturi de cinci ori pe zi sau pulbere – cate un varf de cutit de trei-patru ori pe zi.

Pagina următoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*