Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Plante care previn boala Alzheimer

In natura se gasesc adevarate comori care pot oferi protectie fata de imbatranirea cerebrala, implicit fata de boala Alzheimer, sustin cercetatorii.

Medicul Kurt Hostettmann, profesor onorific la mai multe universitati din Elvetia si din China si autor al cartii „Totul despre plantele antiimbatranire”, a efectuat mai multe studii incercand sa gaseasca o metoda de a combate boala Alzheimer, informeaza Le Point.

Savantul a cercetat mai multe plante, explicand ca au fost cercetate complet doar 10% din cele 350.000 de plante de pe Pamant.

Plante pentru Alzheimer

Plante pentru Alzheimer

Astfel, in lumea vegetala s-au facut descoperiri care au permis crearea unor medicamente contra bolii Alzheimer. De pilda, rivastigmina – indicata in tulburarile de memorie la pacientii cu Alzheimer – este un derivat sintetic al unei substante provenite dintr-o planta africana.

In plus, ghiocelul (Galanthus nivalis) este sursa de galantamina, un alcaloid care poate preveni pierderea functiilor cognitive, spun specialistii.

„Exista si alte plante care contin aceasta substanta, in timp ce unele specii de salvie, menta si de gentiana ar putea fi interesante in cazurile de Alzheimer”, a precizat dr. Kurt Hostettmann.

Expertul mai spune ca in asteptarea unui medicament care sa vindece aceasta boala, se pot incerca unele plante care mentin sanatatea cognitiva in general.

Ginkgo Biloba

De exemplu, despre ginkgo biloba, s-a observat ca urmare a unor studii ca acesta are capacitatea de a imbunatati functia cognitiva (atentie, concentrare, invatare), de a preveni deteriorarea in cazul bolii Alzheimer, dar si in dementa vasculara.

Ginkgo biloba nu este indicata doar persoanelor cu Alzheimer, ci si celor care au o activitate intelectuala importanta si chiar se poate face o cura de una sau doua luni cu aceasta planta. Persoanele care urmeaza tratament cu anticoagulante orale trebuie sa ceara sfatul medicului”, afirma dr. Kurt Hostettmann.

Ceaiul verde

Mai mult, s-a observat ca si ceaiul verde este un bun neuroprotector, imbunatateste memoria si functia cognitiva si ar putea preveni dementa senila, potrivit unor studii.

Rozmarinul

Rozmarinul este si el cunoscut inca din cele mai vechi timpuri ca este un aliat al bunei functionari a creierului. „Cercetarile recente au aratat ca rozmarinul poate reduce problemele de concentrare si poate preveni bolile degenerative”, explica medicul Hostettmann.

Studiile arata ca rozmarinul are puterea de a proteja celulele cerebrale de efectele toxice ale acumularii de beta-amiloid si imbunatateste memoria pe termen scurt si lung. Expertii spun ca de aceea, este indicata consumarea acestei plante, fie sub forma de condiment, fie ca infuzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*