Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Planta din China care trateaza eficient durerile

Un studiu publicat in revista de specialitate „Current Biology” face o analiza a unui remediu antic chinez, care poate fi utilizat pentru tratamentul unor afectiuni cronice.

Expertii sustin ca radacina plantei Corydalis, care face din familia macului a fost folosita timp de sute de ani pentru a usura durerea. Savantii au aflat ca planta Corydalis contine o substanta care ofera un bun suport pentru combaterea durerii, denumit „dehidrocoribulbina“ (DHCB).

Planta pentru dureri

Planta pentru dureri

Specialistii mai afirma ca substanta nu actioneaza prin receptorii de morfina, ci prin altii, mai ales unul care reactioneaza si la dopamina. Dopamina reprezinta un neurotransmitator care ofera suport pentru controlarea centrilor placerii si recompensei din creier, dar care regleaza si miscarea si raspunsul emotional.

Savantii mai spun ca au descoperit un nou produs natural care poate usura durerea.

Planta care contine compusi asemanatori cu morfina

„Acest analgezic actioneaza impotriva a trei tipuri de durere care afecteaza oamenii, cea acuta, inflamatorie sau cronica“, marturiseste Olivier Civelli de la Universitatea din California, SUA.

Initial, savantii erau interesati de compusi in Corydalis care pareau sa functioneze in acelasi fel ca morfina. „Am descoperit DHCB si imediat ne-am dat seama ca reactioneaza nu prin receptorul de morfina si cu ajutorul altora, in special al celui care receptioneaza dopamina“, a declarat dr. Civelli.

Planta Corydalis traieste mai ales in centrul Chinei, acolo unde radacinile sunt culese, macinate si fierte in otet, putand fi folosite pentru tratarea unor afectiuni si dureri ale capului sau spatelui.

Cu toate ca acest extract de Corydalis, si chiar compusul DHCB separat, are efect asupra tuturor tipurilor de durere, dar mai ales exista sperante ca poate avea un efect special la cei care sufera de durere cronica. Expertii sunt de parere ca DHCB nu pare a-si pierde eficienta in timp, asa cum se comporta medicamentele analgezice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*