Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Pastura de albine – beneficii

Pastura reprezinta un polen modificat biochimic. Expertii sunt de parere ca polenul din faguri poate sa fermenteze sub influenta substantelor adaugate de albine, dar si a conditiilor de temperatura. Specialistii sustin ca acest proces are durata de circa trei luni, iar produsul rezultat este diferit de polenul initial si cu un efect terapeutic superior.

Pastura de albine - beneficii

Pastura de albine – beneficii

Ce contine pastura

Pastura rezultata in urma fermentatiei este destul de diferita de polen si contine vitamina K, dar si acid lactic. Ca urmare a calitatilor sale antibiotice, pastura poate fi pastrata timp mai mult, fara a se observa modificari majore, chiar pana la 17 ani.

Pastura contine 35% carbohidrati: glucide, glucoza, zaharoza, dextrine, celuloza, intre 1-6% lipide (lecitina, acizi grasi) si caretonoizi, cuprinsi intre 200-875 mg/kg provitamina A, dar si 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C.

Substante din pastura

Acest medicament mai contine aminoacizi, minerale si oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, strontiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu si fier.

Pastura inseamna un cumul de substante benefice, iar apicultorii colecteaza foarte putina pastura din fagure. Specialistii sunt de parere ca se pot extrage doar cantitati foarte mici din aceasta substanta, astfel incit sa nu se afecteze alimentatia albinelor.

Recoltarea ei trebuie facuta numai in clipa cand fermentatia este completa.

Tratamentul cu pastura

Specialistii ne anunta ca tratamentul cu pastura este benefic in zeci de afectiuni, mai ales in cele digestive si hepatice. Pastura are o capacitate uimitoare de a regenera ficatul si se recomanda in afectiunile in care este bun si polenul.

Pastura poate fi inghitita pur si simplu sau amestecata cu iaurt, cereale sau cu paine in mod extern, produsul apicol se poate folosi in afectiuni dermatologice, fiind extrem de hranitor pentru piele, dar si in cosmetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*