Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum te ajuta otetul de mere sa tii sub control glicemia

Atunci cand mananci, in sange rezulta zahar din alimentele consumate, corpul producand un hormon numit insulina, care duce zaharul catre celule.

In cazul in care nu este produsa insulina in cantitate suficienta sau corpul nu raspunde asa cum trebuie la aceasta, nivelul zaharului creste periculos de mult, ducand la oboseala, sete excesiva si vedere incetosata.

Otet de mere - glicemie

Otet de mere – glicemie

Atunci cand consumi otet in timpul meselor, nivelul zaharului se va stabiliza.

O cercetare arata ca subiectii care au consumat putin otet de mere la o masa bogata in carbohidrati au prezentat o crestere mai mica a cantitatii de zahar din sange fata de cei care nu au consumat.

De exemplu, pacientii prediabetici au vazut cea mai mare schimbare in acest sens, scapand de oboseala si setea care apareau dupa fiecare masa.

Ulterior, a avut loc un alt studiu, in care unor persoane sanatoase li s-a dat otet, un produs din alune de padure sau o solutie placebo alaturi de un mic dejun bogat in carbohidrati.

Cercetatorii au descoperit ca subiectii care primisera otet aveau un procentaj de zahar in sange mai mic cu 55% si ca mancau cu 11-16% mai putine calorii decat restul.

Care este dozajul adecvat?

Expertii sustin ca ai nevoie de aproximativ 6 lingurite de otet inghitit inainte sau in timpul mesei pentru cele mai bune rezultate.

Cu cat bei mai mult otet, cu atat senzatia de satietate se mentine mai mult dupa masa.

Cu toate acestea, nu este bine nici sa exagerezi, caci se altfel se creeaza o aciditate mult prea crescuta in stomac si apar probleme, dar si iritatii ale gatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*