Evita unul dintre cei mai cunoscuti aditivi alimentari
Expertii in domeniul nutritional spun ca olestra este unul dintre cei mai cunoscuti aditivi alimentari.
Specialistii sustin ca acesta nu este asociat cu problemele care determina instalarea cancerului, insa prezinta riscuri destul de serioase pentru probleme de tranzit intestinal, dar si o deficienta de absorbtie din partea corpului uman a vitaminelor.
Olestra a fost creat in laborator pentru a inlocui grasimea si a fost descoperit in 1968, iar la acel moment el nu a indeplinit criteriile institutiilor specializate din SUA pentru a fi catalogat ca medicament pentru reducerea nivelului de colesterol.
Acest produs nu a fost aprobat pentru utilizare pana in anul 1984. Expertii ne anunta ca acest aditiv face rau corpului uman, deoarece actioneaza ca o lipida normala, care face ca in loc sa treaca prin intestine, moleculele de grasime din produsul alimentar, sa se aseze pe peretii intestinului.
Trebuie sa stiti ca Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA a motivat ca scoaterea la vanzare a acestui aditiv ii va incuraja pe oameni sa manance o cantitate mai mare de produse care il contin.
Medicii au observat ca cei care mananca olestra prezinta, in general, diaree. Exista si situatii in care cei care consuma cantitati normale de produse care contin olestra au parte de o boala denumita steatoree, care seamana cu diareea.
Nutritionistii mai sunt de parere ca prin consumul de olestra, corpul nu mai asimileaza elementele nutritive, precum mineralele si vitaminele.
Trebuie spus ca in multe cazuri, o mare parte din firmele care produc alimente ne atrag cu promotii variate, insa desi pe eticheta unui produs poate sa apara sintagma „zero calorii”, este necesar sa stiti ca acestea contin un fel de aditiv alimentar.
Numai pentru faptul ca un aliment are un continut scazut de grasime sau de calorii nu inseamna ca alte lucruri din alimente nu vor avea consecinte nocive pentru organism.