Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Metode de a recapata prospetimea unor legume si fructe ofilite

Daca va place sa mancati multe legume, trebuie sa stiti ca acestea sunt foarte sanatoase, daca vor fi consumate cat mai proaspete. Totusi, din pacate, aceasta stare nu rezista foarte mult, mai ales ca odata ce legumele isi pierd din umiditate, textura lor se va schimba, iar acestea se vor strica.

Pe de alta parte, salata sau legumele verzi devin moi, iar morcovii par foarte aspri. Expertii in domeniul nutritional sunt de parere ca acest proces nu este ireversibil si nu afecteaza proprietatile nutritive ale alimentelor.

Revigorarea legumelor

Revigorarea legumelor

In astfel de situatii, multe persoane arunca la cos legumele ofilite, iar in cazul in care te numeri printre acestea, iata un mic truc care te ajuta sa revigorezi legumele ofilite.

Revigorarea legumelor si fructelor

Va trebui sa umpli un bol cu apa rece si gheata si sa adaugi legumele, apoi sa le lasi circa 15-20 de minute, sa le scoti si sa le usuci cat mai bine inainte de utilizare.

Trebuie sa stiti ca functioneaza si daca pui legumele in apa foarte rece cu o felie de cartof crud. Este bine sa schimbati apa cat de des puteti, iar curand legumele ofilite isi vor recapata prospetimea.

Fructele si legumele contin vitamine, minerale si alti nutrienti importanti, iar multe cercetari au indicat faptul ca o dieta bazata pe vegetale poate reduce riscul unor maladii grave.

Health24.com arata ca fructele si legumele contin sute de componente numite fitochimicale, dintre care multe inca nu au fost identificate. Contin fibre, care ajuta la functionarea corecta a sistemului digestiv si pot reduce riscul de boli cardiace, diabet, unele probleme gastrointestinale precum obezitatea.

Expertii va recomanda sa alegeti tot timpul vegetale in culori profunde, precum afinele, morcovii, broccoli si spanacul.

Importanta legumelor si fructelor in dieta zilnica

Trebuie spus ca fructele si legumele de culori vii contin cei mai puternici antioxidanti, substante care lupta cu radicalii liberi.

Incearca sa mananci cel putin o portie, zilnic, din fiecare din urmatoarele categorii: legume verde inchis cum ar fi salata verde inchis, varza kale, spanac, varza furajera sau broccoli, fructe si legume galbene sau portocalii ca dovlecel, morcovi, nectarine, pepene galben, fructe si legume rosii, albastre si violet (ardei rosu, rosii, capsuni, afine, sfecla), legume precum lintea si fasolea, citrice ca portocale, grapefruit si lamai galbene.

Studii publicate in Nurses’ Health Study si Health Professionals Follow-up Study au aratat ca o dieta bogata in fructe si legume poate ajuta la reducerea riscului de hipertensiune, boli cardiace si atac cerebral.

Cercetarile indica faptul ca fructele si legumele pot diminua riscul de a dezvolta anumite forme de cancer – esofagian, gastric, de colon si plamani, conform International Agency for Research on Cancer.

Totusi, parerile sunt impartite, deoarece un alt studiu din Journal of the National Cancer Institute la care au luat parte peste 400.000 barbati si femei, a constatat o asociere slaba intre consumul de fructe si legume si un risc redus de cancer.

Mai exista dovezi care arata ca un consum mare de fructe si de legume cu frunze verde inchis, precum spanacul si varza furajera, pot reduce riscul de degenerare maculara, o afectiune a ochiului care degradeaza vederea umana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*