Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Mancarea organica nu este cu mult mai sanatoasa

Multe persoane cheltuiesc sume mari pentru a-si asigura hrana organica, insa un nou studiu realizat de specialisti arata ca acest tip de alimente nu este cu mult mai sanatos decat restul alimentelor fara astfel de „pretentii”.

Mancarea organica

Mancarea organica

Expertii de la Universitatea Stanford au analizat mai multe alimente si au tras o concluzie surprinzatoare.

Savantii au identificat numai cateva diferente care au legatura cu pesticidele utilizate, potrivit CBS News.

Sursa citata mai scrie ca mancarea organica este rezervata in primul rand copiilor, cu scopul de a nu le expune corpul la pesticide si alte substante folosite in procesul de crestere al plantelor.

Diferenta este una foarte mica, spun expertii in domeniu, valorile incadrandu-se in limitele de siguranta.

Alimentele organice nu s-au dovedit nici a avea o valoare nutritionala mai mare. Medicul Dena Bravata, care a participat la studiu, a spus ca a fost pur si simplu surprinsa de rezultatul cercetarilor.

Expertul a demarat acest proiect de cercetare deoarece mai multi pacienti au intrebat-o daca trebuie sa treaca la hrana organica.

Ea afirma ca, din perspectiva sanatatii corpului uman, beneficiile nu sunt atat de mari, insa ele exista daca ne gandim la gustul fructelor sau legumelor respective.

Se pare ca pericolul toxiinfectiei alimentare este la fel de mare in cazul ambelor tipuri de alimente, sustin expertii.

2 raspunsuri pentru Mancarea organica nu este cu mult mai sanatoasa

  1. George Costin Răspunde

    26 decembrie 2014 la 1:20

    Ce relevanta are acest studiu pentru romani si mai ales pentru europeni??? Americanii inca mai discuta daca e legal sau nu sa eticheteze GMOs, in UE regulile privind etichetarea unui produs ca fiind „organic” sunt mult mai drastice. Poate vreti sa citati un studiu britanic facut pe un grup de persoane mai larg cu produse alimentare din intreaga UE. Abia atunci discutia sau „studiile” respective ar avea o relevanta pentru noi.

  2. Janusz Răspunde

    17 decembrie 2014 la 13:38

    În concluzie, dacă mâncarea „organică“ nu este cu mult mai sănătoasă, nu vă rămâne decât să consumaţi mâncare… „anorganică“!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*